Iiiii… en knapp!

De flesta av oss har någon slags fobi – mer eller mindre allvarlig och mer eller mindre udda. En av de mer ovanliga är knappfobi – även kallad koumpounofobi.
En av de 75 000 drabbade är brittiska Gillian Linkins, 22. Hon kan inte vara i samma rum som någon som har kläder med knappar. Själv bär hon bara plagg med blixtlås och säger i en intervju: ”Att röra en knapp är som att ta på en kackerlacka. Det känns smutsigt, äckligt och fel.”


Har man fobi mot riktiga kackerlackor kallas det entomofobi (rädsla för insekter) – vilket påminner mig om en tjuvlyssning som min sambos mamma berättade i helgen. På väg hem från Mallorca hörde hon två svenska damer sitta på flygplatsen och diskutera baggar:

Dam 1: ”De andra hade tydligen haft kackerlackor på rummen, vilken tur att vi slapp såna.”
Dam 1: ”Ja, allt vi såg var ju såna där bruna skalbaggar…”

Ibland är det bäst att leva i salig okunnighet.

Själv har jag fobi mot malar – och jag tänker INTE lägga in en bild på en mal. Men jag menar alltså de flygande malarna, typ fjärilar med fula färger, och inte fiskarna. Det kallas mottefobi och jag vet inte varför jag har det. Men det är något med de där luddiga och fladdrande krypen som får det att krypa iskalla kårar i mig. Malarna är det värsta med sommaren, speciellt om det kommer in en mal i sovrummet. Då rusar jag ut och lägger mig på soffan direkt.

Vilken fobi lider du av? Och vad har den för tjusigt namn? Det kan du kolla på den här listan
 

Senaste kommentarer

  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…
  • Shino: Hhahahah, stackars dom som har tatuerat in sitt stjärntecken. Nu blir det definitivt förvirrat .

EtiketterAnnons