A tout a l’heure – och bienvenue Gunilla!

Nu tar jag höstlov! Imorgon bitti åker jag och en väninna till Nice och ska ha det fransktastiskt najs i en vecka, hoppas jag.

Jag gillar att resa. När man väl kommer fram. Men förberedelserna och själva transporterandet är en resfebrig mardröm.

Annons


För det första kan jag inte packa. Jag är totalt packningsinkompetent. När jag har en tom resväska framför mig blir min hjärna också helt tom. Allt jag någonsin lärt mig om planering, urval och omdöme är väck.
Jag måste ha packat hundratals väskor, bagar och trunkar genom åren – och det går bara inte! Det börjar bra. Jag lägger fram och kombinerar. Outfit 1 för stranden, outfit 2 för sightseeing, outfit 3 för kvällsrajtantajtan. Men tänk om…jag spiller hela tiden, jag inte är på prickigkjol-humör, jag äter för mycket och spräcker mina shorts.
Så slutar det på samma sätt som alltid: packpanik! Jag trycker ner hela garderoben i väskan – och använder högst 10 % av innehållet. Å andra sidan har vädret varit väldigt konstigt, det kanske är smart att ta med både bikini och täckjacka till Nice…

För det andra hatar jag att flyga. Så jag sover aldrig natten innan.
Resultatet är att alla mina resor (med flyg) inleds på samma satt. Jag vacklar in på flygplatsen trött som en gammal hålögd utter, släpande på en överfull resväska, och svär att jag aldrig mer ska resa längre än man kan ta sig med stadsbuss i hela mitt liv.

Under tiden jag är borta tar min kära kollega Gunilla över. Hon var suverän bloggvikarie i somras och jag hör henne redan sitta och gnugga händerna förväntansfullt ett par rum längre ner i korridoren.
Och en liten fågel har viskat att hennes första inlägg imorgon ska handla om en avlång favorit som de flesta av oss har stoppat i sig ibland!

Hej så länge och ha ett härligt höstlov och en bra allhelgonahelg!
Nu ska jag hem och försöka få ner en stor garderob i en liten resväska…

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Åh va’ härligt!
  Hoppas att solen skiner & att Nice är nice! 😉

 • Cia

  Bahhh.. höstlov!? Vad är det? Jag får ju inte ta ledigt på hösten, för då rasar hela kontoret i hop. Men jag vill förlänga sommaren på det viset.

  Packproblem… har jag bara pass och pengar så löser det sig. Jag menar jag kan ju köpa det jag behöver så egentligen behöver jag aldrig packa annat än bikini…för där passar inte vad som helst vill jag påpeka…

  Jag gör om..Listan är Pass, pengar och bikini.

  Höll på som dig förr men kom på att det förstörde ju halva resan. Jag säger som Ingemar ”Dä ä ba å åk”

 • Ha det så skönt och hälsa maken, han är också i Nice, fast med jobbet.
  🙂

 • Vi har samma packteknik hör jag. Ha så roligt!

 • Ha en riktigt trevlig resa!!!