Ännu en morgon – utan en hylla i huvudet

Våren 2007 skrev jag så här i papperscharlotten:

Att borra eller inte borra…
Varför är det så trögt att ta itu med vissa saker? En till synes enkel uppgift kan ligga och jäsa som en gammal surdeg i fler år. Min senaste surdeg är en oupsatt hylla i sovrummet. Jag kan göra svårare saker: laga en trerättersmiddag, planera en semester, shoppa en långlördag. Men sedan augusti 2005 kan jag inte borra fyra hål i väggen. Om jag inte får tummarna loss snart kommer hyllan att vara för omodern/murken att sätta upp – och jag kan äntligen slänga den med gott samvete…

Annons

Nu är det gjort! Det tog ungefär 3 1/2 år men förra helgen åkte hylljäkeln äntligen upp! Men säg den lycka som varar för evigt – då dyker det genast upp nya problem:

1. Måste vi börja sova med hjälm?
Hyllan sitter rakt ovanför sängen och varken jag eller sambon är överdrivet händiga. Så det är lite tveksamt hur säkert den sitter. Innan jag somnar sneglar jag oroligt upp på hyllan och undrar om den kommer att falla ner och döda oss i sömnen. Det är inget bra sätt att komma till ro på.

2. Vad ska vi ha hyllan till?
Tanken var att det skulle se snyggt ut, men då måste man ju blinga hyllan lite och ställa dit något fint. Vad som är fint råder det delade meningar om… Kolla här:

Plötsligt ser jag att det står tre datorspelskartonger på hyllan! Enligt sambon är dessa kartonger ”färgglada”, ”trevliga” och en ”prydnad för varje hem”. Hade han fått bestämma hade vi inrett lägenheten enbart med datorer och spel.
Vad tycker du – kartonger kvar, kartonger bort?

På tal om att vara händig och praktisk så gillar jag att kolla på vissa hemmafixarprogram (och drömma om att någon skulle komma hem till oss och fixa!).
Arga Snickaren är en ny favorit, och en gammal favorit är Design: Simon och Tomas. Simon och Tomas har också designat en ny hushållspappershållare för Edet som jag tycker är rätt läcker:

I ett annat liv hoppas jag bli återfödd som en snickare eller annan händig typ – det måste vara en fantastisk känsla att kunna svänga ihop ett hus eller nåt.
Min största snickarbedrift är en stereobänk som jag gjorde i träslöjden i åttan. Jag försökte få hem den på pakethållaren på cykeln, efter några meter trillade bänken i asfalten och gick sönder. Ingen större förlust, den var så ranglig att den aldrig hållt att ställa en skivspelare på ändå…

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • hehe jag har en gammal 3 vånings stringhylla ovanför sängen som jag brukar snegla på innan jag ska somna, men den sitter uppe än, efter ca 1 år så jag kan nog börja lugna mig nu!!

 • Jag hade aldrig kunnat sova tryggt med en hylla ovanför mig, jag måste ha väggarna kring sängen fria…inga saker som kan ramla ner i skallen på mig å inga planscher för spindlarna att gömma sig bakom 🙂

 • Maria

  De kan väl stå kvar tycker jag, men det blir nog snyggare om du lägger dem ned, ovanpå varandra. Då riskerar du i att de inte faller ner i huvudet om det nu blir jordskalv en gång till….

 • Sanne

  Hahaha…din sambos kartonger.Hur fina som helst…eller inte…jag röstar på kartonger bort!! Ha det gott!

 • Ha ha ha. skrattar lite skadeglatt, men mest för att jag känner igen mig! Vill också kunna inreda! Men jag är i alla fall gift med en utbildad snickare, som jobbar med sin hobby (kameror) så då kan han ju sickra hemma! Synd bara att lister och dyl sällan kommer upp förrän tidigast till visningen inför en flytt…

 • God morgon!Bättre sent än aldrig. Snygg design på hushållshållaren

 • Sambon har ju rätt att bestämma hälften av hyllornas innehåll… Man behöver inte tycka om det han tycker om.
  Sonen fick nyss innehållet i en sån hylla på sej… fast inga böcker på huvudet.

 • Kartonger bort, tycker jag. Och vill man absolut ha dem kvar kan man ställa in dem i ett mörkt skåp 🙂

  Hushållshållarna var verkligen fina!

 • Kartonger BORT!!!!!!!!!!!

 • Ja,hehe,låt dem stå där,skulle inte störa mig.Bara ni inte får hyllan på er,hua!Jag kan komma och borra,jag är ju bättre på sådant än sömnad 😉 Älskade sk *pojkslöjd* i skolan med.Har nog varit en man i mitt förra liv?!Är jag fördomsfull nu,eller 😉