Ännu sämre smak

När jag kom hem igår kväll hade jag fortfarande smaklistorna i bakhuvudet. Och upptäckte plötsligt att vi hade en sak till hemma som stod på dåliglistan: porslinsfigurer.

Den här salta trion brukar stå i kryddhyllan (de två små är salt- och pepparströare och den store gubben är en flaska). Även om de är arvegods från min och sambons släkt (mystiskt att vi båda kommer från släkter som gillar sjömän i porslin) tror jag inte att de är tillräckligt gamla för att hamna under kategorin antikviteter.
Och jag struntar högaktningsfullt i om andra tycker att de hör hemma under dålig smak – jag älskar våra sköna sjömän!

Annons

Tänkte också passa på och presentera vår trädgårdstomte, som egentligen är en balkongtomte:

Han går under namnet Vissen-Nissen eftersom jag tror att hans lite dystra min beror på att han måste stå och titta på våra balkonglådor där jag får blommor att vissna hela sommaren lång med mina svarta fingrar.

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Porslinsgubbarna kanske blir antikviteter så småningom. Se det som en investering!

 • maja

  Jo de var alla fina.Min favorit var de minsta prydnadsakerna.
  Tomten får du nog hjälpa till med,han behöver vara inomhus. Kanske vid dörren och hälsar alla välkommen istället. Ge honom ett täcke och kudde på natten för han ser väldigt trött ut.Tomtar behöver också vila mellan varven.

 • Charlotte

  Evans: Jag håller tummarna för att någon porslinssjömanssamlande riking ska ska upptäcka våra små figurer.
  Maja: Tomten brukar få komma in i lägenhetsvärmen över vintern.