Är du en upptänkare?

Jag har alltid velat uppfinna något och tycker att jag har gjort vad jag kunnat:

Jag har övat in en lämplig grubblarmin, löst baserad på Rodins Tänkaren.

Jag har köpt glödlampor som ska tändas ovanför mitt huvud.

Annons

Men… nothing. Inte den minsta briljanta idé.
Kanske har jag helt enkelt börjat i fel ände. Istället för att bli en uppfinnare kan man bli en upptänkare!
På sajten Inkommande välkomnas alla upptänkare: personer som önskar att det fanns en vara eller en tjänst som ännu inte är uppfunnen. Man behöver inte ha en susning om hur det ska gå till, bara skicka in sin önskning om att något nytt borde finnas.
De bästa upptänkarna vinner priser. Till exempel vann en kille 10.000 kronor för den här önskningen:
”Jag önskar att från TV-soffan kunna heja på mitt lag så att laget märker av det under pågående match”.

Andra exempel på saker som folk tycker behövs:

* ”Drömma ihop. Jag önskar att det fanns nåt som gjorde att man kunde drömma ihop. Jag menar den dröm som man gör när man sover.”

* ”Varm smörkniv. Jag önskar… att det fanns en varm smörkniv för att enklare kunna breda det hårda smöret.”

* ”Fördumningspiller. Jag önskar att det fanns ett piller som gjorde mig litet dummare så jag slapp irritera mig på korkade företeelser och dito personer. På så sätt kan jag bli nöjd och glad som den gode Nalle Puh.”

* ”Ketchupskorv. Jag önskar att det fanns korv med senap- och ketschupsmak.”

* ”Svarta fönster. Jag önskar en fönsterruta som kan kan kopplas om och bli helt svart och inte släppa igenom något ljus alls. Då behöver man inte ha persienner eller rullgardiner för att få mörkt i sovrummet.”

(Fler förslag som skulle göra livet roligare och enklare är samlade i den nya boken ”Jag vill ha vantar med blinkers!” som kommer ut nu i september.)

Jag ska gnugga mina små grå och se om jag kan minnas vad jag önskar fanns. För visst har man tänkt ibland ”Åh, varför finns det ingen…”
Saknar du någon bra grej?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Idéer finns det gott om, att tillverka de är det sämre med…

 • jag kommer i från en liten by och därifrån emigrerade 2 gubbar till USA. De uppfannkapsylringen (tror jag det var) och blev mångmiljonärer. När de båda bröderna dog så testamenterade de alla pengarna till en fond till byn. MEN för att få pengar så måste det varanågot med kyrkan inblandat (typiskt USA)
  Men som tur var så hette vår skola Rengsjö kyrkskola (låg bredvid kyrkan)De bytte namn på 80 talet men tog snabbt tillbaka det när arvet visade sig.
  Den skolan har fått många hundra tusen, kyrkokören åker till Prag och Gotland på resor, det finns kyrkostall med ridskola osv.

 • Cia

  Ge mig ett par guldbyxor. Du minns väl ”pojken med guldbyxorna”? Fast jag vill ha hundringar i stället för tior. Dagens tior blir så tunga i fickan och dåtidens …Tja de är rätt värdelösa nu. http://www.atlanticfilm.se/showBigImages.aspx?id=1151&view=Front

 • Vilken rolig sida. Naturligtvis bli jag idélös snarare än inspirerad så fort jag börjar läsa alla andras intelligenta förslag men egentligen finns det ju säkert ett 10-tal saker varje dag som jag önskar att jag hade..

 • Hahha, fördumningspiller, det är bara att vara vaken ett par nätter… Vill man inte skaffa barn för att testa, kan man kanske jobba natt, festa elelr nåt….

 • Åhå,vad kul!Svarta fönster,ja tack 🙂 Måste fundera…hmmmmm