Att intervjua barn

 

Igår kväll intervjuade jag två 5-åringar och en 10-åring. Att intervjua barn är som att åka berg-och-dalbana: Det är otroligt kul medan det varar, men man är rätt yr i pottan efteråt. Och framför allt blir man imponerad över hur kloka ungar är.

Annons

Jag frågade tjejerna om vad som var taskigt att göra mot andra (till en nyårsspecial om våra ”nya synder”) och fick bland annat reda på att det är taskigt att ta andras kastanjer och att någon knuffar bort killen man är kär i när man sitter och pussas. Och det taskigaste som vuxna gör är att de ”bara pratar med varandra och inte hör vad jag säger”. Något att tänka på…  

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Hej C!
  Vad smarta ungar är nu för tiden du!!! Önskar de var lika smarta med att gå i rask takt till skolan så man slapp släpa dem eller stoppa hela tiden för att jst plocka kastanjer… Det är kanske ett smart drag från deras sida eftersom de drar benen efter sig så att de blir tvugna att åka bil istället.

 • Ljuvligt! ”Ta andras kastanjer”…Barn lever oftast i nuet. Om en månad kanske svaret på samma fråga innehåller något om snöbollar.
  Att knuffa bort en kille som någon just pussar, ja, det är riktigt taskigt, det håller jag verkligen med om!
  Och så vuxenvärldens beteende: Hmmm, jo, vi behöver tänka på det där. Man känner igen en sådan barnblick vid bordet.

 • Kul men ungarna !!! Har gården full av kastanjer jädrans om någon tar dom..*skratt*
  Ja… sjuk är bara förnamnet, och så får man det för att man är för sjuk för att få det på ”riktigt”
  Boxerladyn´Wanja

 • knurraLinda

  Tack ska du ha & trevlig helg =)

 • Barn är klokare än klokast. Jag jobbar som teaterfröken och får höra klokheter varje dag! Idag berättade några barn för mig att anledningen till att vi firar Plippeplippeploppdagen idag är för att det idag var en månad sedan som Jörgen von Bamsekram blev halshuggen av en minidvärg med jätteyxa.

 • admin

  Snigelslemmy: Hahe, det hade jag ingen aning om…men nu vet jag! /Charlotte

 • Absolut, barn har otroligt mycket bra och vettigt att säga!

  Du det där med de positiva dagarna..hur går det för dig? Jag lyckas inte så bra märker jag. Inser hur gnällig jag är nu när jag tvingas uppmärksamma det på ett lite speciellt sätt. Hmm.

 • Jätteirriterande men nu bytte jag bloggplats eftersom min blogg inte kan returnera adresser… Keep in mind… please.

 • Som testfröken måste jag se om det fungerar…

 • hehe jag jobbar ju med barn så jag hör mycket:)
  men när ajg frågade min 11-åriga dotter varför man ska ha en pojkvän (hon hade en då typ!) ‘jamen, mammmmaaa, dom ska man ju ha för att dansa med på skoldiskot och så ska dom köpa fina presenter till mig’…
  Jag var sååå stolt!!!
  Det är väl det vi har männen till ? 😉

 • Det är roligt att intervjua barn, man får svar man aldrig har tänkt på själv… Jag minns att jag under min tid på LHS intervjuade barn på i tvåan, trean, om när man blir vuxen. Det var svårt att bestämma om det var vid 18, 20 eller helt individuellt – som jag tror de flesta kom fram till efter lite resonemang.

  Ha det bra idag, Charlotte!

  🙂

 • Besöker här… och läser lite ! 🙂

 • Välkommen in och hälsa på min nya blogg om du vill. Nu är jag igång igen…

 • Ibland kan man sakna den där tiden som barn på riktigt. Nu har jag bara vissa tendenser kvar, jag tycker om kastanjer och plockar med mig om jag hittar fina 🙂 …gillar även att sparka i löv t.ex. Jag hoppas att alla alltid har kvar iaf något av barnet inom sig, det blir så tråkigt annars.

 • maja

  Barnen har rätt,det är taskigt att bara prata med vuxna när barn är med. Bara för att de är en meter kortare så ska även de inkluderas i samtalet. Där fick jag en tankeställare… det kommer att bli ändring …jag lovar.