Barnfamiljer – the true story

I ett tidigare inlägg berättade jag om min ”problemhörna” i vardagsrummet. Nu har det plötsligt uppstått en ny liten inredningsdetalj hemma hos mig. Det gamla skötbordet i badrummet. Eftersom det inte används av något barn längre så har hela min familj, utan att konsultera mig först, kommit på ett nytt användningsområde. Här kan man numera lägga rena kläder, smutsiga kläder, blöta handdukar, torra handdukar, hårtofsar och snuttefiltar i en enda röra. Antagligen hyser de en förhoppning om att mamma (jag) inte står ut med att se det och därför snart placerar var sak på sin plats.

Annons

Jag är lite, eller ganska, eller faktiskt ganska mycket pedant. Men jag har fått släppa efter mer och mer sedan jag fick mina goa småtjejer, som uppenbarligen inte alls ärvt den ådran av sin mamma. Mina försök att ha det välstädat känns ibland ganska hopplösa när jag plockar undan i ena barnrummet, bara för att upptäcka att de under tiden stökat upp i det andra. Lite moment 22…

En som retar sig på att hemmen i inredningstidningar alltid är så himla välstädade är trebarnsmamman Lotta Sjöberg som startat gruppen ”Family living – the true story” på Facebook. Här lägger medlemmarna upp bilder på sitt eget stök, smuts och kaos.

Det är underbart! Här kan jag titta in och upptäcka att det är precis lika stökigt hemma hos andra och ibland känna mig riktigt duktig när jag hittar bilder på familjer som har mer kaos än vår familj.

Och kommentarerna lockar verkligen till skratt! Under en bild på ett stökigt barnrum står det till exempel ”Inrett av barnen själva. Praktiskt ordnat med prylarna i låg och åtkomlig nivå”. Ha,ha, det är verkligen positivt tänkande.

Här är två andra exempel från sidan:

Sedan vi satte upp skoställ har det blivit lite mer ordning och reda.

Mittemot grannarnas entré har vi arrangerat en av de mest pittoreska delarna av vår trädgård.

Visst är det härligt med folk som inte skäms för sitt stök! Du kan titta in i röran HÄR. Själv ska jag öva mig på att leva i lite stök, det är nog inte så farligt. Men skötbordet ska plockas ner. Snarast.

Står du ut med stök eller vill du att ditt hem ska se ut som i inredningsmagasinen?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Aleksandra K

  Helt underbart alltså med denna röra… Vi hade lillkillen på besök en vecka och vad annars brukar vara ett pedant och välorganiserat hem (sambons bidrag till vardagen) bytes ut mot härligt stök… leksaker, blöjor, kläder, puder m..m tog över vardagsrummet mot sambons fasa som fick fina sig i att lite stök dör man inte av 🙂

 • Gunilla

  Vi har bonusbarnbarnet Klara här i Hunnebo nu. Inte klokt så mycket en sån liten figur kan ställa till det! Man hade faktiskt glömt hur det var…
  Ses nästa vecka! Tror som sagt att det är jag som ska ta över. Annars löser det sig på något sätt 🙂

 • Cia

  Underbart… Då har jag ju nästan inredningstidning hemma…Eller inte…

 • Hihi, man får släppa det där med pedanteri, ha roligt i stället och städa när ungarna flyttat hemifrån..