Blommor med attityd

Alldeles nyss satt jag och stirrade ut genom fönstret (under ledig lunchtid) och lade då märke till mina två blommor i fönsterkarmen för första gången på ett bra tag. Jag vet inte riktigt hur de hamnade där från början och det kan gå flera veckor utan att jag minns att de är där.
Men nu såg jag att de hade… utvecklats lite olika under den senaste torrperioden. Jag funderar på om det kan ha att göra med vilken växtpersonlighet de har.

Annons

Blomma 1:

Tillstånd efter veckor utan vatten: Grön, spänstig, knoppande.
Analys: En blomma med en positiv och ljus syn på karmlivet. Behåller hoppet även under de torraste perioder: ”Nu gick hon ut i pentryt igen, denna gången kommer hon säkert tillbaka med vatten till mig istället för kaffe till sig själv.” Och försöker göra det bästa av en svår situation: ”Medan jag ändå står här och väntar på vatten kan jag ju lika gärna passa på att prunka och se trevlig ut för att glädja min omgivning.”

Blomma 2:

Tillstånd efter veckor utan vatten: Urblekt, fnöskig, vissnande.
Analys: En blomma med en dyster syn på framtidens växtliv. Drabbas av hopplöshet vid motgångar: ”Jag kommer aldrig att få en droppe vatten mer, sakta kommer jag att törsta ihjäl. Mitt lik kommer att kastas i papperskorgen av mörderskan med dom svarta fingrarna.” Och ger upp så fort tillfälle ges: ”Det är lika bra att tappa bladen och hänga med grenarna, det är ändå ingen som bryr sig om hur jag ser ut.”

Jag har nu vattnat båda blommorna. Så får jag se om butterblomman kanske också gaskar upp sig.

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Ha ha blomma ett är novemberkaktus som ska ha lång torrlagd period under sommaren, för att blomma som ljuvligast i november rusket. Du har lyckats bra där, önskar jag kunde säga samma sak om min kaktus, men den fick lite för mycket vatten i somras så där blir det nog inget blommande.
  Blomma två har haft sin tid nu under sommaren, ställ gärna undan den i en mörk källare, men glöm inte att ge en skvätt vatten då och då. Ta fram den i vår, plantera om och vänta på nästa sommar blomning.

 • Kändisgrejen är bra häftig,fick den av en ryska.Den tackar man för!
  Mina stackars blommor slänger sig efter mig,med sina torra blad när jag knallar förbi och skriker:VATTNA MIG!
  Men,på något sätt har de vant sig vid mina bevattningsvanor?!De reder sig,de har härdats?
  Du,gärna en bild.Tack på förhand.
  [email protected]

 • Kan rekommendera blommor som ampellilja, garderobsblomma, svärmorstunga eller kanske nån kaktusaktig sak… aloe vera, paradisträd… men framförallt nån av de första… då gör det oftast inte så mkt om man glömmer bort de ett tag 🙂 För sidenblommor har inte lika mkt charm. Jag gillar att leka plantskola 🙂 Finns ju även bevattningshjälp att ta till om det behövs.

 • Charlotte

  Maggan: Novemberkaktus säger du, mina kunskaper sträcker sig ungefär till ”blå blomma” och ”vit blomma”.Tack för tipsen! Är bara lite osäker på om jag skulle komma ihåg blomman i en mörk källare, om jag glömmer den mitt framför ögonen i fönstret…
  Bitte: Mina hemmaväxter är också rätt anpassade efter många års omväxlande och opålitliga bevattningsförhållanden. (Skickar en bild.)

 • Jag rekommenderar en dinosaurieväxt (har inlägg om denna) den är perfekt för sånna som du och jag 🙂 dom behöver INGET vatten på flera miljoner år och dom blir bara vackrare med tiden!

 • haha, jaa precis så resonerar jag med 😀
  Blir så glad när du skriver kommentarer till allt :)Det peppar väldigt mkt!

 • den där första kaktusen är en bra blomma som skall misshandlas för att bli som snyggast!!

 • Hej Charlotte,

  så roligt att läsa om dina söta blommor på jobbet. Ja, de är söta bägge två, på sina alldeles egna sätt *S*… Jag gillar att läsa här, tänk så roligt att få göra det (ärligt). Jag gillar när det är lättsamt och lite blandat, som hos dig.

  Och tack för din kommentar. Ja, jag älskar ord.

  Ha en fin kväll:)

 • hehe ja det har du faktiskt rätt i.
  Fast jag blir yr av sidan så kan ja ändå inte slita mig därifrån=/

 • Ha, ha! Vilka personliga blommor du har!

 • ojdå, kaffe är minsann inte att leka med!

 • Haha, rolig beskrivning av blommorna! 😀 jag är flitig konsument av garderobsblommor, håller sakta men säkert på att byta ut samtliga till den sorten, klarar sig utan vatten huuur länge som helst och håller sig alltid lika fina!

  ang. SPA, jag tyckte det var helt kanon med kurbad! Jag valde en olja mot torr hy eftersom jag alltid blir extremt torr på hösten/vintern och det funkade kanon! Dessutom blev mitt ansikte som porslin efter massagen/oljan! 🙂

 • Charlotte

  Tack alla för alla förslag på blommor som kan överleva även i den oömmaste vård. Jag ska ge mig ut på jakt efter garderobsblommor, dinosaurieväxter, ampelliljor och svärmorstungor!

 • Mojs

  Prova sidenväxter, behöver varken solsken eller vatten, bara ett o annat litet vift med dammvippan med jämna mellanrum

 • maja

  Bägge sorterna kan du faktisk övervintra. Den första är en novemberkaktus som brukar blomma med rosa blommor. Riktigt fin när den blommar men inte den andra tiden. Lite vatten,lite kärlek och att prata med dom brukar ju hjälpa. Lite ny jord kanske de även skulle behöva.

 • Pingback: Rumpor, pingviner & annat glatt! - Charlotte.nu - en blogg från Allas Veckotidning()