Bota din EHÅTNSD

Solen lyser idag, men inte på mig. Jag tröstar mig med ett mail jag fick idag:
”För varje semestervecka tar det en (1) dag att komma tillbaka till rutinerna, dvs. har du haft 4 veckors semester är det först på fredagen du mentalt är tillbaka i kontorsstolen, å på fredagen är man
ju upptagen med att fundera på helgen, så i praktiken börjar du jobba först nu på måndag :-)”
Tack Kjell för de orden!

Annons

Jag har också funderat ut två metoder för att bota min EHÅTNSD, folksjukdomen som grasserar som värst just nu: Ett-Helt-År-Till-Nästa-Semester-Depp.

1. Ha något nytt i kikaren
Planera in en resa, en konsert, en fest, en kvällkurs – eller något annat kul att se fram emot. Jag har bokat en liten tripp i oktober och plötsligt känns inte hösten lika hiskelig längre.

2. Minns semestern utan rosa solglasögon
Det är lätt att bli överdrivet semesternostalgisk och snyfta över perfekta lediga dagar. Då är det bra att ha något som påminner om att det fanns ett och annat gruskorn i paradiset också. Den här bilden ska jag sätta upp i mitt arbetsrum. Och tänka: ”Jag slipper i alla fall sitta bredvis en gigantisk pysande ölballong och försöka hålla in Golonka-magen.”

(Golonka är en jättegod, men väldigt fet, fläskbensrätt som tydligen ingår i min semestertrend för 2008 – att glufsa i mig enorma köttstycken från olika länder. I våras klämde jag ju i mig en Bistecca alla Fiorentina i Florens. Fråga mig inte varför, jag är ju egentligen en grönsaks- och fisktjej och ingen köttig bengnagarbrud. Tror jag?)

Hur hanterar ni er EHÅTNSD?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Eva

  Oj ja, känner igen mig… Jag har gjort som så att jag redan bokat två veckor på Gotland för nästa sommar. Tycker om att ha något att se fram mot. 🙂

 • Cia

  FAN Jag fick inte vara ledig i oktober! Men jag ska definitivt se fram emot min extra semestervecka jag fick av dig… Dvs när jag sitter i kontorsstolen på måndag så vet jag att det är självklart att fortsätta semestern en vecka till mentalt. Gud så skönt det ska bli!

 • Cia

  Ohh glömde att besvara frågan jag inte fick ställa (Lite som i Liftarens guide till galaxen). Det är ju så att det finns ett femte smaksinne förutom sött, surt, salt, och beskt. Förutom det så finns även Umami. Det finns i kött, ost,och buljong.

  Med andra ord glöm det där med sötsuget du har en släng av umamisug helt enkelt. Du ser det finns förklaringar på allt.

 • Hmmm jag som varit ledig i sju veckor snart då.. kommer ju ta nästan två arbetsveckor innan jag är i fas..

  EHÅTNSD – jag planerar en femårsfest i slutet av aug, en sthlm-tur i oktober/novemeberskifet (hoppas det blir av), är på G att bli ”delägare” i en stuga och har insett att Julledigheten blir lååång om man tar några semdagar.. sen är de snart sommar igen

 • Jag hanterar den genom att försöka tänka positivt och tänka att jag kanske faktiskt får semester nästa år!! Om jag lycas få ett jobb vill säga. Just nu ser det ut som om jag emigrerar och ja, DET är faktiskt också en smula inspirerande!! 😀

 • Ordnar träffar med pocketboklotteri, tips jag fått från Nina. DET ser jag fram emot!

 • evelina

  Gör roliga saker; kul biofilmer, se stand-up (det finns kanonbra stå-upp-grejer att se på YouTube, om man inte har möjlighet att se live-akter), skratta åt galna böcker som humorboken ”Anslaget” vars blogg jag såg att Charlotte hade länkat till: http://anslag.wordpress.com/

 • Ewa

  Det är ju skönt med vardag. Att saker är som de ska liksom. Nu kommer hösten med tända ljus, tekoppar, pyssel, stora sjalar, snygga jackor ( MAN FÅR KLÄ PÅ SIG ORDENTLIGT! HURRA!) och fylligt rödvin på mörka fredagskvällar. Åk och handla lite höstlyx åt dig. Eller : Gå på Lush och handla fina shampoon, handla en ny handväska och så en dvdbox. Det ska jag göra i helgen!

 • Ja du, det är ett dilemma det där.. Eftersom jag jobbar i kommunen så har vi 2 semesterperioder och har vi sen ena året har vi tidig året efter. Det året jag har tidig semester (som i år) känns det väldigt långt tills man skall ha semester nästa gång. Jag brukar då föröka att planera in en kort semester på hösten eller våren.. det behöver inte vara en resa, utan bara någon vecka där man kan bara få vara.. Må så gott!

 • Party! Party! Party!
  😉
  Vår höst & sensommar är fullproppad av kompisdejter, fö’lsedagar & fester; är lördagarna fullbokade så skuttar man ju från helg till helg så veckorna däremellan bara är en parentes! 🙂

  Och underhåll solbrännan med BUS (brun utan sol) så känner man sig sommarfräsch långt in på hösten!

 • Jag har inte fått nån EHÅTNSD för jag har semester än 🙂 Men jag hade faktiskt inte någon sån förra året. Jag har haft så dåligt med semestrar i mitt liv som varat i 4 veckor på raken så det är kanske därför. Fast…vem vet hur det blir i år,jag kanske får världens depp bara för att jag inte tror det Haha!

 • Sista dagen på semestern så nu är det EHÅTNSD. Inget resmål eller dyligt är planerat. Ha en magisk fredag!

 • Glömde tacka för tidningen, den kom på posten igår.. Jag la den här brevid datorn och när jag skulle hämta den för att läsa den så fanns den inte där.. jag letade febrilt och till slut frågade jag gubben, har du sett min nya tidning ? Med ett rött ansikte och en skämsen blick så sa ha: Jaaaa… den är på toaletten. Han använde min tidning som toaläsning. Ja det ser man, männen gilklar den med! =)

 • Tja, jag tycker helt allmänt att livet är en fest 😉

 • Haha,galonkamage har jag med,svårt att hålla in den numera 😉 Jaaadu,jag ska banne mig söka semester i höst,japp,så ska jag hantera detta.Å banne dem om det blir avslag 🙁 Blir ingen längre resa,kanske södra Sverige.EHÅTNSD,det ska jag komma ihåg.NSD,det är förresten vår Norra lokaltiding *L*