Budskap från andarna: Jag hamnar i bråk!

Det märktes att det var den trettonde i fredags.
Två väninnor kom för att hälsa på. Vi skulle gå på seans och sen laga middag ihop.
Ingen av aktiviteterna blev riktigt som vi tänkt oss…

Seansen hölls i en lägenhet i utkanten av Malmö. Mediet var en blond tjej i 30-årsåldern, glad och trevlig på alla sätt. Men tyvärr verkade hon ha problem med glappkontakt med andevärlden.
Om det nu finns personer som verkligen har mediala förmågor så förstår jag att de kan ha en dålig dag ibland. Problemet med den här tjejen var nog att hon aldrig haft en bra dag.
Fast envis var hon. I två och en halv timme kämpade hon för att ge oss budskap från andra sidan – utan att lyckas pricka in ett enda rätt. Det var ett misslyckande av så gigantiska mått att det nästan var imponerande, inte ens av ren slump råkade hon säga något som stämde in.
Till slut tyckte vi så synd om henne att vi försökte hjälpa henne lite på traven och nästan började viska ledtrådar till henne: ”Nej, min farmor bodde inte på landet och lagade kalvdans, hon bodde i stan och jobbade i hattaffär…”

Annons

I alla fall, det påstods att det dök upp en kvinnlig ande och pekade på mig. Efter en lång beskrivning som inte stämde in på någon jag någonsin känt ville kvinnan överföra följande meddelande:
”Inom den närmaste tiden, förmodligen innan årets slut, kommer du plötsligt att byta yrkesbana. Du slutar på ditt nuvarande jobb på grund av att du hamnar i bråk med någon där och det inte känns lika roligt att gå dit längre. Av en tillfällighet hittar du en ny bransch att arbeta inom.”
Det låter inte sannolikt. Men tänk vad förvånad jag skulle bli om det stämmer in. Vem vet, i december kanske jag hamnar i kattfajt med en kollega som trängt sig före i kön till kaffeautomaten. Bråket sätter så djupa sår i min själ att jag kastar in min avskedsansökan och bestämmer mig för att börja om på ny kula och bli gurkodlare.

Det roligaste med seansen var själva finalen. Jag hade sett i ögonvrån hur min ena väninna höll på att nicka till och somna. Eftersom hon har rykte om sig att snarka var jag beredd att sparka till henne under bordet.
Plötsligt pekade mediet triumferande på min halvslumrande väninna och sa: ”Jag ser att du är väldigt trött! Det betyder att du också har mediala krafter och att andarna har sugit energi ur dig.”
Att det kunde betyda att hon var så uttråkad att hon höll på att falla i koma var ju naturligtvis uteslutet…

Hemma hos mig igen började vi laga mat. Falsk pekinganka med plommonsås. Då blev det fredagdentrettonde-otur så det sprutade om det.
Jag stod och klippte ner strimlor av katrinplommon i en gryta när ett plommon kändes konstigt, liksom lite trögare att klippa i. Jag såg ner och upptäckte att jag nästan klippt av mig fingertoppen på mitt vänstra lillfinger. Ett par millimeter till och den hade legat i såsgrytan.
Blodet vällde fram och jag kände hur knäna började vika sig. Jag har svårt för att se blod, speciellt mitt eget. Som tur var hade jag en sjukvårdsutbildad väninna som kunde plåstra om och konstatera att det nog inte behövde sys.

Men jag bytte plåster precis och det är ingen vacker syn. Det kommer nog aldrig att bli sig likt. Och naturligtvis var det mitt enda bra lillfinger jag klippte i. Det högra är redan krokigt efter att jag bröt det för ett par år sen.

Hur var din fredag den trettonde – hade du tur eller otur?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Jag brukar ha tur dessa dagar… och hade det även denna gång.

 • Det mediet hade verkligen behövt ett karriärbyte….

  Har också kapat fingertoppar. Tejpa fast toppen så kan den växa fast om man har tur.

 • Nämen vilken seansflopp,vad trist!Det var nog bara båg med det där mediet,men ge inte upp.Det finns bra medier 😛 Åh jösses med ditt lillfinger!Det var inte bra!Minns pappa när han skulle rensa gräsklipparen och inte tänkte på att slå av maskin!Han klippte av alla *toppar* utom på tummen.Rusade in och ropade chockad till mamma:Jag har klippt av mig fingertopparna!Hua så det blödde!Du har som jag otur med dina lillfingrar.Mitt vänstra är krokigt efter jag krossat det när jag ramlade i en trapp.På det högra är ytterleden kraschad efter jag fått en handboll rakt på det.Lite krokig det med.Trist när fingrarna aldrig mer blir som de varit,eller hur 🙁 Inget konstigt eller tråkigt,inte heller något tursamt,hände här den fredagen.Var bara en vanlig fredag.

 • Aha,ser nu att kommentaren gick in trots allt!Bra!

 • Kerstin

  Hej Charlotte!

  Vad roligt att jag var en av vinnarna den här gången! Tack, det ska bli spännande att läsa ”Saltmannen”!

  Trist att seansen inte blev vad Du/ni tänkt er, men lite komiskt var det väl på sätt och vis, men ändå!…

  Synd att du råkade klippa Dig i lillfingret, det är TYPISK OTUR! Men hoppas att det läker snyggt och blir bra!

  För mig var fredagen den trettonde som en helt vanlig arbetsdag och sedan en avkopplande fredagskväll! TACK OCH LOV!

  HA EN SKÖN TISDAG!

 • Hahha, jag kan nog också spå…

 • Gia

  Stackars dig, vilken fredag den trettonde! För mig är nog fredagen den trettonde snarast en lyckodag – beroende på hur man ser det: Jag föddes fredagen den trettonde, fyllde 13 år fredagen den trettonde och i fredags firade jag
  min födelsedag – återigen den 13:e. Eftersom jag blev uppvaktad av familj och vänner så får det väl sägas ha varit en lyckodag!

 • Hejsan!!
  Herregud vad läskigt. Hoppas det blir bättre snart!
  Synd med seansen också, hade ju barit kul om hon hade prickat in nåt rätt.
  Själv hade jag en alldeles vanlig fredagskväll så det får väl kallas tur då, antar jag 🙂
  Kram på dig!

 • Jag tror att jag skulle kunna hålla en seans,för det kan ju inte bli sämre än hennes. Min fredag den 13:e var hur bra som helst. Hoppas din finger har blivit bättre.