Den mördartid nu kommer…

I helgen sträckläste jag Alex Schulmans bok ”Skynda att älska”. Oj vad bra den var. Men det fanns inte ett enda mord i den. Det var den sista boken utan ond bråd död jag läser på ett tag.
För på sommaren blir jag mordisk. Jag vill frossa i fall, gåtor, deckare, mysterium, blodiga knivar, smygande steg, kalla kårar och isande skrik i natten…
Och jag tror inte att jag är ensam om att tycka att det är avkopplande att umgås med hittepåmördare. 70 % av svenskarna tycker att det hör sommaren till att läsa böcker – och 58 % tar med sig minst två pocketböcker i semesterväskan. Det är nog rätt riskfritt att satsa pengar på att de flesta är deckare…

Annons

När man inte läser om mord kan man titta på mord. Ikväll är det äntligen premiär för de mysigaste engelska sommarmorden av alla – Morden i Midsomer!

Strunt samma om det har blivit varmt ute – klockan 21.00 lägger jag mig i soffan och njuter.
Visste du förresten att nu kan man gå i Midsomer-mördarnas spår på semestern? Engelska turistbyrån har öppnat en speciell mordavdelning med tips på upptäcksfärder i Barnabyland. Här hittar du också fakta och kuriosa om tv-serien.

Jag undrar varför sommar och mord på film och i bok har blivit en lika självklar duo som saft och getingar. Är det för balansens skull kanske? Att man måste blanda något surt i det söta, så sommaren inte blir alldeles för överljuvlig?

Blir du också sommarmordisk?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • (vi har ingen tv, men jag har köpt några dvd med kvällstidningen 🙂

 • Definitivt =) Vet inte varför, men jag älskar att läsa om ond bråd död när jag ligger i solgasset =)
  Och jag har minsann laddat upp med säkert 10 pocketböcker på rean som jag inte hunnit läsa än *spännande*

 • Nja, jag är periodare när det gäller genre. Håller på att samla pocketböcker som jag kan lämna kvar efter vår resa till Gran Canaria utifall att väskan blir för tung på hemresan… 😉

 • nettan t

  Jag är alltid mordisk! Älskar att läsa om snaskiga påhittade mord, däremot så tycker jag inte så mycket om att se dem på film. Jag vill fantisera ihop det själv!

 • O ja! Fast jag är nog mordisk året om tror jag, speciellt när jag springer. Då passar det med blodiga historier i mp3:n 🙂

 • Vad sur jag blir… jag visste att det var någonting jag missat i kväll. Älskar ”Morden i Midsommer”. Hoppas på att svt24 sänder repris…

 • Fia

  Jag är nog året-runt-mordisk. Alltså i egenskap av deckarläsare, inte som praktiskt utövande…
  Mina favoriter är Donna Leon, Elizabeth George, Patricia Cornwell och Minette Walters.

 • Eva

  Ja, kanske 🙂 När jag är ledig så flödar kreativiteten. Då vill jag både måla och skriva. Jag och dottern brukar skriva egna berättelser under semester. I år har vi tjuvstartat och handlingen utspelar sig på Gotland – dit vi åker nästa månad 🙂 Vi har gjort så tidigare. Sedan plockar vi fram berättelserna efter ett år eller så och det är alltid lika spännande!

  PS: Tack för vinsten (krämen), den kom med posten i förra veckan! 🙂