Den nya tacosen?


Är detta nya fredagsmysmaten som ska krossa tacosen?
Det verkar åtminstone vara en trend på gång.
Först läste jag att Alex Schulman och hans familj alltid äter samma sak varje fredag. Biff med bea. Och strax därpå ser jag det här:

Söker man på nätet efter fredagsmys och biff med bea upptäcker man att det för många faktiskt är den självklara avslutningen på en arbetsvecka.
Fast än är det en bit kvar innan det hotar topplistan över vad vi helst äter i tv-soffan på fredagskvällen. Där ser det ut så här:
1. Tacos (överlägsen med över 50 %)
2. Pizza
3. Hamburgare

Annons

Jag myste själv med pizza förra fredagen. Ikväll vacklar jag mellan biff och tacos. Kanske blir det en kombo med biffstrimlor i tacoskal toppat med bea

Mer om fredagsmysets kartläggning kan man läsa i en undersökning från förra året.:
Undersökningen visar att 43 procent av svenskarna anser att fredagsmyset är veckans höjdpunkt och nära hälften (45 %) brukar byta om till fredagsmyset. En tredjedel (31%) uppger att de gärna sätter på sig mysbyxor och sex procent av kvinnorna menar att de ofta kryper in i pyjamasen direkt. De som klär av sig mest är de 7 procent norrlänningar som gärna fredagsmyser genom att bada bastu.
Ett riktigt fredagsmys börjar vid 6-7 tiden på kvällen i vardagsrummet och kan hålla på hur sent som helst, även om de flesta (79 %) har slutat mysa vid midnatt.Det viktigaste med fredagsmyset är rätt sällskap. Det tycker nio av tio (87%) svenskar. Och för 70 procent är rätt sällskap lika med egna familjen eller partnern.
Fredagsmyset är också förknippat med rätt mat och dryck. Sju av tio (72 %) säger att de brukar äta hemlagad mat till fredagsmyset. Drygt hälften (55%) dricker gärna vin och nästan lika många (50%) brukar knapra på chips, ostbågar, pop-corn eller annat snacks. Dessutom verkar många tjuvstarta med lördagsgodiset redan på fredag. Fyra av tio (40%) svenskar sätter gärna fram en skål med fredagsgodis.
Teven dominerar som underhållning då sex av tio (59 %) uppger att det vanligaste är att de tittar på tv eller film och för var fjärde (24 %) är det vanligaste att man bara sitter och pratar. Men kvällen är lång och två av tio (21%) uppger att de också brukar hinna med att till exempel spela sällskapsspel och en av tre (27%) säger att de även lyssnar på musik.

Trevligt fredagsmys och ha det gott resten av helgen också!

Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter