Det blev en röd påsk…

Vilken höjdarhelg! Bussresan blev hur bra som helst. Alla min fördomar kördes snabbt omkull. Inte en enda allsång eller frågesport, men bekvämt, bra service och en busschaufför som verkligen levde upp till sångens man med glatt humör.

Annons

Och Berlin visade upp sig från sin allra bästa sida. Jag blev inte arresterad en enda gång, frossade i currywurst och eisbein, hann med massor med intressanta sevärdheter som till exempel det interaktiva DDR-museet, där jag och sambon bland annat testade att sitta i en Trabantbil och i ett östtyskt vardagsrum:

Men mest satt vi på uteserveringar och njöt av det fantastiska vädret, strålande sol från en klarblå himmel och drygt tjugo grader varmt.
Vilket gjorde resan mer färgstark än väntat… när jag tittade i spegeln på hotellrummet studsade jag högt av förvåning.
Spegel, spegel på väggen där, säg mig vem som rödast i plytet är? Jo, det var jag! Jag hade gått från vinterblekt lakan till nykokt vårhummer på några timmar.
Och det sitter i än. Även om nyansen håller på att dämpas. Jag kollade för ett tag sen och jämförde med ett riktigt tomterött färgprov:

Jag kan inte riktigt bestämma mig för om min nuvarande nyllenyans påminner mest om korv stroganoff eller rökt lax… vad tycker du?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Cia

  Mycket klädsam färg, Jag antar att du kommer jobba på att återta hummerstatus, lax är för nybörjare!

 • Kul att resan blev lyckad!
  Jag var i Berlin för ca 15 år sedan, när jag läste till reseledare. Vi åkte taxi en kväll när vi skulle ut och äta. Sen förflyttade vi oss til fots en bra bit genom s´centrum. När vi skulle ta taxi hem igen fick vi samma stackars chaufför som körde oss dit… Hur stor är den risken?

 • God morgon! Vilken härlig färg det blev. Berlin är en fin stad,har varit där och det finns ju många fina ställen där.

 • Visst är det härligt när man gör den sortens upptäckter när man kommer in i från solen. Så länge det inte svider och gör ont vill säga.

 • Låter trevligt, Berlin är fin stad, varmt i Göteborg med, sommarkläder hel helgen.

 • Ja,röd var du minsann,men det har väl ändrat färg nu.Till brunt 😉 Härligt har du haft det,blir lite avis!