En festivalfarbror i hjärnan

Jag vet vem jag måste heja på i melodifestivalen – en 75-årig herre. Och min barndoms soundtrack. Engelbert Humperdinck!
När jag läste att Engelbert ska tävla för Storbritannien i Eurovisionsfinalen (och blir den äldsta deltagaren någonsin) slungades jag bakåt i tiden. Till 1970-talet och hemma i Hörby där skivspelaren gick varm med mina föräldrars Humperdinck-plattor. 
Och jag märker nu hur hjärntvättad jag blev. När jag hör låtarna efter alla dessa år börjar jag automatiskt sjunga med i texterna och foten börjar vippa utom min kontroll.
Så när Englands bidrag dyker upp i rutan kommer jag förmodligen att sträcka mig efter telefonen som en viljelös zombie och slå siffrorna medan hjärnan ekar av kommandot: ”Måste. Rösta. På. Engelbert. Humperdinck. Trehundra. Gånger.”

Annons

För er som missat Engelbert har chansen här att uppdatera er med två av hans största hits:

httpv://www.youtube.com/watch?v=6S9ecXWCBCc

httpv://www.youtube.com/watch?v=bVrWM1z6JBE

För övrigt börjar jag luta mot Ranelid som vinnare i vår egen final i helgen. Det behövs nog en annan mogen man med superstabilt ego för att ha en chans mot Engelbert….

Trevlig helg!

Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter