En kopp kall glögg?

Jag grubblar på glögg – i bag-in-box.
När vi hade lite glöggmingel här på jobbet i veckan var det en klok kollega som ifrågasatte meningen med lådglögg som den här:

”Vad är poängen med att kunna krana glögg när man ändå måste värma den innan man dricker den?”
Undrade hon. Och nu jag.
Efter en stunds rotande på nätet har jag insett att informationen är bristfällig.
Någon vill uppfinna en ny sorts glöggbox som värms under tiden man använder den.
Ett företag som säljer vinhållare uppmanar folk att man kan värma hela påsen i mikron!
Däremot finns det en del avskräckande filmer om att man inte bör värma hela vinboxar i mikron – eller i öppna brasan:
httpv://www.youtube.com/watch?v=fpzA_jBUcHE&feature=related

Annons

Kanske bättre att satsa på glögg-öl som jag testade när jag var i Krakow:

Det är alltså uppvärmd öl med apelsinskiva, kanel, kardemumma, ingefära och lite honung. Som dricks med sugrör.
Smaken är… annorlunda.

Trevlig andraadventshelg!

Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter




  • Anonym

    Värmer man en kopp i taget i mikron fungerar det fint att krana, så är man bara två som ska ha fungerar det bra!