En rosa framtid!

Vissa hatar den. Andra älskar den. Nästan ingen är likgiltig.
Ingen annan färg än rosa väcker så många känslor. Och nu väller den snart över oss igen.
Höstens stora modefärg spås bli just rosa.

Förra gången vi sveptes iväg av en rosa revolution, i början av 2000-talet, skrev jag en special om  rosa.  Och så snart man började gräva i det skära dök det upp massor med spännande saker. Bland annat fick jag reda på att:

Annons

* Tuggummirosa väggar har använts inom kriminalvården i USA, fångar som varit för aggressiva för att kunna behandlas på annat sätt har fått sitta i ”rosa rummet”. Nyansen Bubbelgum Pink har en muskelavslappnande och lugnande effekt.

* Rosa är den enda färgen där effekten ändras i takt med att vi blir äldre. För barn har rosa en stimulerande inverkan på det muskulära systemet och är stärkande och värmande. Att den ger värme kan förklara att rosa blivit en favorit när vi klär bebisflickor, som har en lägre kroppstemperatur än bebispojkar som man gärna klär i isblått. Men när åren går förlorar rosa sina stärkande krafter. Vi ”växer ifrån” rosa i skolåldern.

Jag tycker det verkar läckert med en rosa höst – och innan dess kan man njuta av rosa på annat sätt, som att lyssna på sångerskan Pink:

Ha en härlig helg!

Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter