Fånig eller fin vindsvåning?

Sveriges mest hånade eller beundrade lägenhet just nu – vindsvåningen som DN hade ett Hemma hos-reportage om i tisdags verkar dela folk i två boläger.

Våningen är minst sagt lyxig. Över sex meter i takhöjd. En underjordisk bastu. Två takterrasser med fiskrök. Elektroniskt styrd toalettdörr vars glas blir frostat när någon använder toan. Fönster med regnsensorer. Och så vidare.

Annons

Lyxen, inredningen och uppräknandet av exklusiva märken har väckt känslor och blåst upp en mindre folkstorm.
Vissa tycker det är helt okej och skulle gärna vilja ha det så själv. Andra blir upprörda över överflödet och den ytliga inredningshetsen, eller skrattar åt en livsstil som de flesta av oss inte känner oss så hemma i…

Citat ur artikeln: ”Eric Tour vänder vant de spröda råvarorna på sin teppanyakihäll. Vårlök, groddar och mizunasalladens dekorativa blad lierar sig med äggnudlar och räkor. Heta droppar från flaskor och burkar med besynnerligt innehåll får fullborda verket.
– Vi lagar mycket asiatisk mat sedan tidigare, men under varje resa snappar man upp nya smaker. De här kryddpastorna köpte vi i Peking förra veckan, säger Eric och korkar upp en flaska vitt vin, tillverkad på Semillondruvan. Enligt den sydafrikanske gårdsherre som sålde honom flaskan ska den passa utmärkt till stark asiatisk mat.”

Andra gör egna parodier.
Ur en av kommentarerna till artikeln: ”Andreas vänder vant de spröda råvarorna på sin rostiga 80-tals Heliosspis. Findus frysta wokgrönsaker lierar sig med Euro shopper-nudlarna.
– Jag lagar mycket asiatisk mat sedan tidigare, men när jag handlar på Willys och inte Lidl snappar jag upp nya smaker.”

 Jag tycker det är lite roligt. Och lite sorgligt. Att man till exempel köper ett badkar som heter ”Po” – som kostar över 200 000 kronor…

Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter