Får man inte ge dricks?

Är jag en snorkig snåljåpa – dåligt samvete har plågat mig i helgen.
I förra veckan var jag ute och åt middag med ett gäng tjejer. Väldigt trevligt på alla sätt. Utom att servicen på restaurangen var mindre bra. Så mindre att den antingen inte fanns alls, med en förbiswishande servitris som var lika intresserad av oss som om vi var en hundkennel och hon pälsallergiker, eller dängde ner fel saker på fel plats.

Annons

När det var dags att betala notan enades vi runt bordet om att inte lägga någon dricks. Vi lade exakt på kronan vad vi var skyldiga. Plus att någon av oss rotade i myntfacket och hittade den ultimata förolämpningen: fyra värdelösa 50-öringar…

Jag tycker nog det var rätt att odricksa för att visa att vi inte var nöjda. Ändå ligger det och gnager lite, det är inte lätt att kasta inövad artighet  och vett&etikett överbord.
Var går gränsen för noll dricks – måste servitrisen kasta öl eller förolämpningar över gästerna? Borde vi lagt åtminstone lite extra, som en tjuga? Vågar man gå tillbaka till restaurangen utan att personalen hämndnyser i maten?

Inte ens om man är nöjd och belåten är det alltid enkelt att veta vad man ska lägga i dricks. Speciellt om man är på semester utomlands.
Som hjälp finns det dricksguider som till exempel DEN HÄR – där man till exempel får reda på att det anses förolämpande att ge dricks i Japan!

Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter