Festivalfegisen blev förälskad – men jag fick ingen docka!

Årets Malmöfestival är i full gång och i lördags gav jag mig ut i vimlet. Och till och med en festivalfegis som jag måste erkänna att Malmös variant är trevlig. Det doftar mat från alla världens hörn, det är trångt, det är rörigt – och ändå lugnt och trivsamt! När solen skiner, alla är glada och ingen trängs är Festivalen rena idyllen.

Annons

Men naturligtvis vann jag ingen Simpson-docka i lottståndet! Dock – här ser ni en som är gammal och van. En gång vann jag ett halvt kilo kaffe i fiskeläget Kåseberga. I samma veva hjälpte jag min kära mor till en riktig storvinst. Det hände för cirka 40 år sedan och än idag pratar vi om vi den dagen när Det stora företaget ringde och frågade vilket kaffemärke som hade en annons i tidningen. Jag hämtade tidningen, mamma svarade rätt och vann en symaskin som fortfarande zick-zackar för fullt.

Sedan dess har jag dock inte vunnit annat än i de där Vinst varje gång-tombolorna – alla lottlösas tröst.

Besökte naturligtvis Allas tält, där min bloggande kollega Johanna Svan packade tidningar för brinnande livet. Jag tvingade henne att stå stilla i fem sekunder och le och det räckte för att få en bra bild. Somliga blir alltid lyckade på foto!

Karusellerna vågade jag mig inte på – nu på äldre dar blir jag yr och lite illamående av att snurra runt. Ack ja!

Ni som är i Malmö just nu – kolla in festivalen och framför allt: Missa inte Allas stora dansbandskväll med de rutinerade dansbandsrävarna Thorleifs. I morgon, tisdag, bjuder vi upp på Amiralen i Folkets Park!

Är du också en festivalfegis? Läs då denna Festivalguide med tips om allt från klädsel och konversation till utrustning och sällskapsval. Oumbärlig – åtminstone för mig!

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Micke

  Hur har ni öppet i ALLAS-tältet i veckan?

 • Gunilla Hedenby

  Vi har öppet alla dagar mellan 12 och 20. Välkommen in och prata med oss!

 • Cia

  Nä jag har nog blivit smått folkskygg. Fast är det tillräckligt lockande så stämmer inte det heller. En bra bergodalbanepark funkar alltid (HUr mycket folk det än är).

 • Gunilla Hedenby

  Man blir bekvämare med åren… Tyvärr är jag rädd för berg och dalbanor, tekopparna är mer i min stil. Gud vilken fegis man är :-)Avundas dem som gillar det, de verkar ha så kul!

 • Det skulle nästan vara värt att åka in till den förhatliga festivalen bara för att hälsa på Allas.
  🙂

 • Gunilla Hedenby

  Så snällt sagt av dig, jag blir riktigt rörd! Gillar man inte folksamlingar är det ju sannerligen en uppoffring att ge sig in i det. Du är SÅ välkommen till vårt tält!

 • Det hade varit trevligt att vara i Malmö nu när ni har ett tält där man kan besöka er. Men tyvärr så jobbar jag.Och jag som gillar Thorleif. Men man kan ju inte få allt.

 • Gunilla Hedenby

  Syren: Verkligen synd. Och visst, man kan inte få allt men SÅ mycket begärt var det inte tycker jag 🙂