Följer du gyllene regeln idag?

Idag är det Gyllene Regeln-dagen, den 5 april är utlyst av bland annat FN till att uppmärksamma den gyllene regeln: Gör mot andra vad du vill att de ska göra mot dig. (Silverregeln är: Gör inte mot andra vad du inte vill att de ska göra mot dig.)

Annons

Vi kan väl alla lite till mans behöva en påminnelse om att försöka bli snällare och godare mot vår omgivning. Speciellt jag. För just nu går jag runt med det här armbandet:

Vid en tjejmiddag i fredags hamnade vi i spännande samtal om vad som är okej att säga och tänka om andra människor. Idén dök upp att vi skulle ha på oss varsitt armband och byta arm varje gång vi säger något lilla minsta negativt om någon annan. Målet är att ha kvar armbandet på samma arm i en månad. Än så länge är det ingen risk att armbandet växer fast om man säger så… fasen vad lätt det är att tungan slinter iväg fel sorts ord. De behöver inte alls vara direkt elaka eller taskiga, utan bara onödigt opositiva.

Idag ska jag göra en extra ansträngning att bara säga goda och gyllene ord.

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Ja det finns då dagar för allt, men just en sån här dag verkar lite mer vettig än nån annan 🙂
  Hmm…fast det är klart, snäll ska man väl alltid vara!!

 • Charlotte

  lizaloop: Håller med om att blivit många dagar för allt mellan himmel &jord, men som sagt den här känns ju lite extra behjärtansvärd. Och snäll ska man som sagt alltid försöka vara, men kanske man kan plussa på lite snällhet med att tänka på den gyllene regeln idag och varför inte äta ett lass pepparkakor också för säkerhets skull… 🙂