Föräldrarna fixar löneförhöjningen!

Hoppas alla haft en bra helg – min var alldeles utmärkt. Förutom en shoppingtur som betydde otur. För min plånbok. Extra dyra blev de här nya vårskorna:

Första gången jag hade dem på mig gick jag ner till kvartersbutiken på hörnet, kom tillbaka efter fem minuter – med en klackplopp mindre (är det den foträtta termen för ploppen längst ner på klacken?). Så det var bara att gå till skomakaren idag på lunchen och lämna in dem.

Annons

Men vem vet, det är löneförhandlingstider här på jobbet. Så man kan ju alltid hoppas på en liten pengaskur från himlen…

Visste du förresten att en av tio chefer har upplevt att den anställdas föräldrar är med och diskuterar lönen?
Man tar alltså med sig mamma och pappa för att prata lön med chefen…
Först suckade jag djupt och tänkte: ”Bortskämda snorvalpar som ska curlas ända upp på karriärstegen med mamma och pappa som står och puttar på under rumpan.”
Men sen ändrade jag mig.
Vilken briljant idé!
De flesta av oss har ju svårt att göra reklam för oss själva och framhäva hur bra vi är. Men vilka är våra största supporters som öser beröm över oss utan att skämmas det minsta – jo mammsen och pappsen!

Undrar hur ett lönesamtal kan låta där föräldrarna är med? Kanske så här…

Chef: Jaha Jeanette, hur tycker du själv det har gått det senaste året?
Anställd: Jag vet inte… det har väl gått rätt okej tycker jag.
Mamma:
Vår Nettan är så duktig! Det har hon alltid varit, hon var väldigt tidig med att gå på pottan.
Chef: Nu tänkte jag kanske mer på om Jeanette fått några nya arbetsuppgifter eller gått någon kurs?
Pappa: Visste du att min dotter hade femma i matematik i skolan? Det har hon efter mig.
Mamma: Det finns ingen bättre än lilla Nettanplättan. Hon är bäst i hela världen!
Chef: På vadå?
Mamma: På allt så klart!

Är du bra på att löneförhandla – med eller utan föräldrar?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Affären måste ju fixa klacken..

 • fy vad pinsamt!!

 • Cia

  Scary… Jag vill helst att mina föräldrar låter mig sköta mitt liv själv!

  Jag är usel på att förhandla tycker jag själv. Inte för att jag inte tycker jag är förbaskat bra. Berättar mer än gärna hur fantastisk jag är.

  Men det finns inget förhandlingsutrymme där jag är. Antingen går jag på provision (Vilket jag vägrar) Eller så får jag det ”obligatoriska procenten” punkt slut. Ganska tydligt att mitt företag vill att jag jobbar på provision. Det är klart jag kan ju söka nytt jobb… Vilket jag kanske borde överväga!? För ska jag vara ärlig så gungar det rejält under fötterna här.

  Undrar vad jag borde göra istället?
  Lyxhustru har alltid ståt högt i kurs när det gäller drömjobb. Det kräver förstås en fantastisk, underbar, trevlig och charmerande chef.

 • Anonym

  .
  .
  .
  Hej! Jag tänkte bara tipsa dig om Gratis-mode, som är en jättebra sida där poäng=presentkort. Poängen får du genom att klicka på lite reklam, så det är busenkelt! Du får välja bland biobiljetter eller presentkort på bland annat H&M, Kicks, Stadium, Mio och många fler! (ca 60ställen) Bli medlem här http://www.gratismode.se/?c=11878

 • Snygga skor! Men om klack-pluppen lossnade på premiärturen så skulle jag ta kvittot från skomakaren & kräva pengarna tillbaka från skobutiken!

  Och löneförhandlar gör jag helst på egen hand, tack så mycket! 😉

 • Charlotte

  Hannele: Tyvärr har jag varit igenom den här klacklossningsproceduren förut – och går man tillbaka till affären sätter de tillbaka lika dåliga ploppar som snart trillar av igen. Skomakaren sade också att många kvinnor kommer in och klackar om skorna innan de använt dem, för att de vet att det blir så här. Som sambon sade: ”Det hade aldrig män accepterat!”… kanske ligger något i det?
  Anonym: Lite skämmigt får man nog räkna med att det kan bli… 😉
  Cia: Lyxhustru kan ha sina fördelar, jag tänker framför allt på pralinsmaskandet och soffliggandet som jag tror att jag har en naturlig fallenhet för… Hoppas det fixar sig med ditt jobb, många arbetsplatser som gungar nu.
  Anonym: Tack för tipset.
  Ninnibeth: Som sagt, se svaret ovan till Hannele. Mot skobutikerna kämpa kunderna förgäves…