Gammal adventsräv

Idag är det min fyrtioåttonde födelsedag och på söndag är det första advent. Alltså min fyrtioåttonde första advent. Och som gammal erfaren adventsräv har jag lärt mig följande:
* Adventsstjärnor och ljusstakar lyser även genom skitiga fönster – strunta i fönsterputsandet, det är ändå mörkt ute mesta tiden, eller så snöar det eller regnar.
* Köpekakor är också bakade – av någon annan som förhoppningsvis är bagare och proffs.  Stenhårda lussebullar och svarta pepparkakor blir inte goda bara för att de är hembrända…
* Häll mycket glögg i eventuella adventsgäster – även den mest stressade typ med krulliga julnerver slappnar av efter några varma koppar och förvandlas till en glöggfryntlig Karl Bertil Jonsson-pappa.
* Advent betyder inte ”väntan” utan ”ankomst” – jultomten eller herren kommer snart (beroende på vad man tror på), men innan ankomsten kan man gott lägga sig på soffan och vänta i bekvämt viloläge.

Annons

Ha en trevlig och fridfull helg!

Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
  • Anonym

    Åhhh, grattis i efterskott! Hoppas du hade en jättekul födelsedag!