Googla utan synd

Grått, grått, grått utanför mitt fönster. En sån dag då man känner för att unna sig något ”syndigt” för att pigga upp humöret. Som en kaka eller tjugo. Medan jag vacklar i min tro på JätteNya Livet 2009 testar jag det nyaste sättet att undvika synder och frestelser.

Annons

Cathoogle är en religiös sökmotor som marknadsförs som ”Det bästa sättet för goda katoliker att surfa på nätet”. Det är helt enkelt en hårdcensurerad version av Google där allt som anses syndigt rensats bort. Jag testade att göra några sökningar:
* Kondomer – första träffen tar upp frågan om kondomer ökar könssjukdomar, och den andra påpekar att kondomanvändning bidrar till nedskräpning…
* Striptease – 0 träffar.
* Gay kärlek – den första träffen informerar att Vatikanen motsätter sig förslaget att göra homosexualitet lagligt i hela världen, och den andra förfasar sig över att Barack Obama är stolt över att ha ett gay band som spelar och marscherar i paraden när han blir president den 20 januari…

Ja herre jisses, vad ska dom hitta på härnäst? Det måste ju finnas massor med andra censurerade sökmotorer man kan hitta på för folk som vill leva i sin egen lilla bubbla utan kontakt med verkligheten. Till exempel:
* Sagoogle – för dig som vill tro att livet är som en saga! Alla nyheter har ett lyckligt slut, alla kläder är rosa prinsessklänningar och datingsajterna är fulla med perfekta drömprinsar!
* Lattjoogle – för dig som bara vill ha kul! Allt utom vitsar, skämtteckningar, partytrick och recensioner av Adam Sandler-filmer har rensats bort.
* Egoogle – för dig som tycker att universum borde kretsa runt dig! Vad du än söker på handlar alla träffar om dig själv och hur fantastisk du är.

Fast istället för att hitta nya sätt att söka kanske vi istället borde googla mindre. En nu studie hävdar att googlandet är en miljöfara. Enligt amerikanska forskare producerar varje sökning sju gram koldioxid – två sökningar skulle då vara ungefär som att koka en kopp te.

Hur mycket googlar du?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Alltså, vilket fenomen. Helt enkelt lysande affärsidé. Jag har en son på tre snart fyra solvarv. Han älskar att sitta och titta på dinosurieklipp på Youtube. Den enda inställningen man kan göra där är att man kan välja bort adult. Jag skulle vilja sortera bort läskiga klipp, klipp fulla av svordomar och våldsamma grejer… ja ni vet sånt där man undviker när man har med barn att göra. Ett gulligt litet Bamseklipp är helt plötsligt fullt av de värsta könsord och svordomar du kan tänka dig, och inklippta demoner…. jag fick en chock. Men å andra sidan. Den enda regeln som gäller är att sitta med! Det fick mig att fundera över hur man gör när barnen blir tonåringar… Men det väntar jag lite med. Både jag och tekniken har nog utvecklats innan dess.

 • malin

  Jag googlar sjukt mycket *S* är så beroende. Både i mitt jobb (jobbar som gymnasielärare & alltid är det något man inte kan, men med googles hjälp så kan man kolla upp det snabbt,utan att ngn märker det och vips så man verkar grymt lärd 😉 och på fritiden tar mitt maniska ”jag kan allt” över och jag kollar upp allt jag hör som jag inte har koll på 🙂

 • Ja vi kommer nog få det mysigt på middagen!hihi du får ordna en bloggfest o bjuda mig då´rå…hihi
  kramar i massor!

 • Jag gillar sagoogle – vore något för mig som envist bär omkring på en bild av att alla är goda och att allt blir bra till slut…
  Vad väldigt bra du skriver förresten – alltid ett nöje att läsa din blogg!

 • ha ha ha jag googlar ganska så mycket, men censurerade google sidor.. Ja kanske inte vore så dumt? Ska nog lära mina barn att det BARA finns cathoogle, så behöver jag inte bekymmra mig för vad de tittar på på datorn! 😉 Så Slippetr jag liksom ha koll själv!! *ironisk* 😉 Älskar din förmåga att komma på nya ord!! Keep up the good work!

 • jag googlar ibland för att kolla stavningen, men ändå måste jag ofta få bekräftelse i Svenska Akademins Ordlista. Jag är medveten om, att allt i Google inte är sant, man får inte läsa som bibeln…

 • Det där måste jag checka in!Ooops,jag som googlar massor,är ju så nyfiken på allt!Men Sagoogle vore nåt ju 🙂 Kul inlägg,tack för det,kram!

 • Sagoogle gör jag ju redan i mitt eget paradis, vet att livet är som en saga! Alla nyheter har ett lyckligt slut, alla kläder är rosa prinsessklänningar här…