Gör du också det 3 timmar varje dag?

Idag är jag lite sjuk i huvudet, mest i näsan där snoret flödar som en tidig vårflod.
Så nu längtar jag efter att komma hem och lägga mig på soffan och titta på teve.
Ingen större skillnad mot en frisk kväll. Men det ska bli extra skönt att återförenas med fjärren.

Annons

Jag tittar rätt mycket på teve. Och det skäms jag inte ett dugg för (tydligen borde man det enligt vissa… såna som påstår att de aaaldrig tittar på annat än nyheterna, och ändå kan allt om alla när de hamnar i en dokusåpadiskussion.)
Teven är en fantastisk burk, full med dumt och smart om vart annat.
Bara att plocka vad man behöver: skräp-tv för att rensa hjärnan, kul-tv för att få skratta, klok-tv för att lära något nytt osv.

Och jag är inte ensam om min romans med rutan. En ny studie visar att vi slår tittrekord i Sverige – under februari satt vi i snitt framför teven i 3 timmar och 18 minuter om dagen. Fast det kan ju ha haft något att göra med de där tråkiga programmen där folk gjorde jobbiga saker i snö, som jag inte tittade på.

Och även om somliga envisas med att tv är en dumburk, har jag inte blivit så här dum än i alla fall:

Veckans (årets?) mest korkade sak måste vara att försöka raka bikinilinjen – medan man kör bil!
37-åriga Megan Barnes orsakade en bilkrock när hon bad sin exman hålla ratten medan hon intimrakade sig för att bli redo för en dejt med sin pojkvän…
Det hade aldrig hänt om hon stannat hemma och tittat på teve.

Ikväll tittar jag på Halv åtta hos mig, Mästarnas mästare, Kobra i Tokyo och Cougar Town mellan nysningarna.

Hur mycket tittar du på teve ungefär?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Cia

  Ja men det är ju för att i februari i år skulle vi halkat och halvt slagit ihjäl oss om vi gick ut på kvällen istället för att se på TV. Där skulle vi sedan ligga i en driva och frysa ihjäl. Man kan säga att TV tittandet har räddat en herre jösses massa liv i år.

 • Det lutar nog snarare åt 3 timmar i veckan för mig; jag tittar på CSI på måndagar, House på tisdagar & Fringe på torsdagar. Ibland nå’n söndagsfilm. Det blir lite mer nu när både Let’s Dance & Melodifestivalen går, men övriga året följer jag ingen dokusåpa. Fast Doobidoo missar jag inte när det går. Vad blir det? Kanske en timme per dag om man slår ut det?

  Men fråga mig inte hur många timmar jag tillbringar framför datorn… 😉

 • Jag kan nog glo på tv upp emot 8 timmar på dag. Inte kanske just titta, men den är igång när jag sitter här vi datorn. tv och dator kan man väll säga att är samma sak. För jag följer alla mina serier via datorn.