Gör slut som en man!

Imorse satt det en kille mitt emot mig på bussen och lade av en rap som fick min gratistidning att fladdra i vinddraget. Jag tittade häpen upp. Min blick sa: ”Vad i…” Hans blick sade: ”Vadå?”

Det fick mig att fundera på knepiga frågor: Kan man vara typiskt manlig eller kvinnlig – eller kan man bara vara typ människa? Finns det några skillnader mellan könen eller är det bara mina fördomar som får mig att förknippa ogenerade kroppsläten med karlar?

Annons

Jag gav mig ut på en liten jakt efter manligt&kvinnligt och hittade en hel sajt om Konsten att vara manlig!
Där kan killar till exempel lära sig att Göra slut som en man. Ett av råden är att alltid göra slut öga mot öga. Det kan nog behövas – jag har från nära håll hört andra varianter som att smita iväg och lämna en lapp med: ”Det blir bäst så här”
Männen kan också få en lektion i Hur män kramas. Inklusive instruktionsfilm:

Någon liknande sajt för tjejer – om konsten att vara kvinna – hittade jag inte.

Däremot hittade jag den här filmen om skillnader mellan könen. Vissa av inslagen måste jag säga satt som en smäck i hur jag och sambon är – som hur olika vi är när vi packar och tittar på en romantisk film…

Men det kanske är mossigt och gammeldags att se skillnader. Den yngre generationen verkar inte tycka att det är något speciellt som skiljer killar och tjejer åt. Bortsett från vissa detaljer i utseende och klädsel. Så här svarade förskolebarn i en enkät:

Vad tycker du – är kvinnor och män mest lika eller olika?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Cia

  Hmm visst är det skillnader… men mer mänskliga skillnader. M är den pedanta städfreaken… Det skulle nog ses som ett kvinnligt drag traditionellt.

  Jag är pryl och teknikgalen det kan ses som manligt har jag hört, fast det är M också.

  Jag gillar motorbullret från en Gammal v8a det lär vara manligt. Dessutom önskar jag att jag kunnat bli stridspilot…

  M smörjer in sig med ansiktskräm regelbundet, det lär visst vara kvinnligt…

  Nä det råder total förvirring här.

 • jag får inte så där bredbent som männen…

 • Vadå, tränar du på Sats Gävle? 🙂

 • Jag tror nog att ditt marsvin visslade lite… tänk dig tillbaks… när du kom med mat…. ”eeeeep eeeep eeeeeep” (ungefär).

 • Så mycket kul du har här 🙂 Det kommer rätt mycket sött ur barnamunnar 🙂 Göra slut som en man,mmm,eller via sms/mail.Nog tycker jag män och kvinnor mest är olika och ofta talar olika språk.Det är en konst att få en relation att funka bra.

 • Hihi…vilka sköna barnkommentarer!

  Ang. en tidigare forskningsrapport som du och jag tvistade om, så har jag hittat en annan rapport nu.
  Mitt forskarteam är bättre än ditt…hihi!
  Kom in och läs den om du vill.
  Den finns i blogginlägget med rubriken ” En seriös blogg för en gång skull”

  Ha det så gott!

 • det beror nog mest på miljön tror jag!
  Barnens svar var dock roligast!!!!!

 • Fia

  Vilken härlig film! Jag satt här och skrattade högt för mig själv. Det var många träffsäkra tolkningar av sanningen/myterna. Förförelseavsnittet var sjukt roligt! Där kan man tala om pang på rödbetan!