Håll tummarna att det är femman!

Idag har jag mest stått och gapat. Och försökt räkna mina tänder.
Jag har lite trubbel med en tand och tänkte vara smart och vänta tills efter den 1 juli när det skulle bli billigare att gå till tandläkaren.
Men så läser jag att den nya tandvårdsförsäkringen inte täcker alla tänder, utan bara de längst fram: nummer 1-5. Kindtänderna, nummer 6-8, får man ingen ersättning för eftersom ”Man kan tugga och leva gott utan dem”, som Kerstin Ekstrand på Försäkringskassan säger i en intervju. (Man får väl vara tacksam att hon inte tycker att man kan klara sig gott på två framtänder och knapra som en kanin…)
Så nu försöker jag räkna ut om min trubbeltand är en femma eller sexa. Det är mörkt därinne och jag är osäker.
Men en sak är säkert – det är konstigt att det är dyrare att vara sjuk i en tand än i ett öra eller en tå…

Annons

På tal om tänder: det finns även de som tjänar pengar på att göra folks gaddar gulare och fulare! Doktor Bukk på nätet har mottot ”Trött på att se så bra ut? Bli ful – må bra!”
Det finns 29 sorters fusktänder att välja mellan och ingen av modellerna har den minsta likhet med ett bländvitt, perfekt Hollywoodleende. Med de nya tänderna lovar Doktor Bukk att du slippa falska vänner, oönskad uppvaktning och dörrförsäljare…
Före Doktor Bukk:

Efter Doktor Bukk:

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Har ingen tand längst in på nedre raden kan tala om att det är ingen hit att tugga på den sidan…Ekstrand kanske ska pröva det först innan hon kläcker ur sig sådan dumheter…en brygga kostar ju skjortan…så jag tuggar det mesta på en sida..inte bra det heller:(

 • Eva

  Ja visst är det något speciellt med slottsmiljöer. Så fint och rogivande. Tänk att få bo i en sån miljö!

  Håller tummarna att din tand är en 6:a
  🙂

 • Jo då, försäkringen täcker lagningar. Däremot inte stifttänder eller proteser. Så om man bara har fått hål eller tappat fyllning (eller behöver rotfyllning) så täcks det av försäkringen.

 • Inget vidare att gå till tandläkaren. Hoppas det går bra för dig. Vad hemskt det ser ut på den understa bilden.

 • Det känns som ett tandlotteri, men jag håller tummarna… Hoppas att det går bra!

 • isabella

  detta visste jag inte och vad du är rolig..

 • Cia

  Hmmm tja jo Bukk har nog många kunder!

 • Ha, ha, ha! Kul.