Har du blivit en ormbärare?

Jaha. Då har man plötsligt bytt stjärntecken och blivit Skorpion istället för Skytt.
Det är astronomen Paul Kunkle från USA som plötsligt ruskar om hela horoskopet. Tydligen är jordens rotationsaxel lite darrig – vilket betyder att stjärnhimlen ändras med tiden. Och att man måste peta in ett nytt tecken – Ormbäraren!
Vilka egenskaper Ombärare har är inte riktigt klarlagt – men jag som är född den 25 november har alltså blivit Skorpion.
När jag läser om vilka egenskaper som kännetecknar Skorpionen HÄR så stämmer en del in, och en del inte alls. Precis som med Skytten… men jag kan säkert trivas i mitt nya tecken också. Skorpionen är ju en rätt piffig symbol, med klorna och gadden.

Annons

Kolla om du också hamnat i ett nytt tecken i den nya astrologiska kalendern:

Stenbocken: 21 januari till 16 februari.
Vattumannen: 17 februari till 11 mars.
Fiskarna:
12 mars till 18 april.
Väduren:
19 april till 13 maj.
Oxen:
14 maj-21 juni.
Tvillingarna:
22 juni till 20 juli.
Kräftan:
21 juli till 10 augusti.
Lejonet: 11 augusti till 16 september.
Jungfrun: 17 september till 30 oktober
Vågen: 31 oktober till 23 november.
Skorpionen: 24 november till 29 november.
Ormbäraren:
30 november till 17 december.
Skytten:
18 december till 20 januari.

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Jag blev Vattuman istället för Fisk… och är ju definitivt inte Fisk annat än efter gamla sättet att räkna.

  Vattuman kan nog stämma bättre.

 • Charlotte

  Nina Lindh: Intressant, jag börjar faktiskt också luta åt att jag passar bättre som Skorpion ju mer jag läser… framför allt slipper jag känna att jag inte är lika sportig och våghalsig som Skytten alltid är. Vi kanske hittat våra ”riktiga” tecken? 🙂

 • Per-Arne

  Jag har alltså blivit en ormbärare istället för skytt och jag som alltid känt mig som en skytt. det mesta brukar stämma in och jag brukar läsa horoskop i stort sätt varje dag. för ormbäraren finns ju inget att läsa. så jag har helt enkelt tappat mig själv nu. och dessutom är jag ormrädd som fasen så hur jag kan bära en orm vet jag inte =)

 • Charlotte

  Per-Arne: Ajdå, ingen lätt sits. Tills Ormbäraren kommer in i horoskopen kanske du kan hitta på egna egenskaper du tycker passar in på Ormbäraren… eller fortsätta vara Skytt ett tag till? Det är ju ett trevligt tecken eller hur? 🙂

 • Per-Arne

  Ja jag kommer nog fortsätta se mig som en skytt då jag har väldigt många egenskaper som passar in. min mamma har alltid sagt du är så hetsig..det märks du är skytt… =)

 • ! Skälet till repetitionen är att det måste bli som en andra natur för dig…På motsatt sätt försvinner tecknen i väster allt eftersom de nedstiger under horisonten.

 • robin

  jag är våg och skorpion . född 23 oktober-.-
  följ gärna min blogg..
  http://www.nattstad.se/timjan
  den handlar om vägen ut ifrån kriminalitet.
  om svårt det är att lämna det bakom sig.

 • Charlotte

  robin: Tack för tipset om din blogg, den verkar väldigt intressant. Ha en bra helg!

 • Charlotte

  Monex: Jag är tyvärr inte så insatt i astrologi och himlakropparna, men det är ett spännande ämne!

 • Nina

  Ussch jag vill inte vara en ormbärare!!!!
  En gång Skytt alltid Skytt!!!!

 • Charlotte

  Nina: Vi får hoppas att ingen måste bli tvångsförflyttad från sitt stjärntecken. Men jag hittade en intressant länk här om vilka egenskaper Omrbäraren sägs ha och det låter ju inte så illa med till exempel: drar till sig tur, gillar att bära färgstarka kläder, intuitiv, uppfinningsrik och poetisk! http://beyondrandom.com/new-astrology-signim-a-snake-now

 • men va jobbigt allt blev nurå…
  har alltid tyckt att jag varit en bra stenbock och så har man blivit skytt… :C

 • Charlotte

  Sawra: Som nybliven före detta skytt hoppas jag att du ska trivas i mitt ex-tecken, det finns en del trevliga egenskaper att upptäcka där också hoppas jag. 🙂

 • Sassa

  hmmm jag vill vara vattuman & kommer att alltid vara det trots att jag nu tydligen är stenbock. Suck. Det är iallafall väldigt coolt med ett nytt stjärntecken fast det blev lite rörigt 🙂

 • Charlotte

  Sassa: Coolt men rörigt, en mycket bra sammanfattning av horoskopläget just nu tycker jag! 🙂

 • mawhlain

  Det måste ju vara så att detta bara gäller de födda EFTER stjärnteckensbytet.

 • Charlotte

  mawhlain: Så skulle det ju kunna vara… men frågan är OM ormbäraren verkligen lyckas slingra sig in bland de andra tecknen på allvar. Jag kollade lite på nätet och det verkar som idén med ett trettonde tecken dök upp redan 1970, och sedan dess används det bland annat i Japan. Men kanske det är dags för ett bredare genombrott på stjärnkartan nu, i såfall får man väl se hur astrologerna hanterar det praktiskt.

 • Zandrasward

  fail jag tänker inte vara ormbäraren jag är skytt och har alltid varit

 • Det här var det dummaste jag har hört! Jag och min man har alltid varit vågar och nu skulle vi alltså vara Jungfrur i stället. Snacka om att tappa tron på stjärntecken …

 • Charlotte

  Carola Jonsson Haglund: Verkar inte som ormbäraren haft någon större genomslagskraft än så länge, så vi kan nog lugnt vila i våra vanliga tecken. 🙂

 • Shino

  Hhahahah, stackars dom som har tatuerat in sitt stjärntecken. Nu blir det definitivt förvirrat .