Har du en LBD?

lbdrbrb_1211

Alla kvinnor borde ha en i garderoben. En LBD. Eller DLS på svenska. Alltså Den Lilla Svarta.
Den engelska förkortningen LBD, Little Black Dress, har nu blivit så inarbetad att den hamnat i den engelska ordboken Oxford Dictionary under L.
Så det är kanske bara en tidsfråga innan DLS får en plats i Svenska Akademiens Ordlista.

Annons

Det är en utmaning att hitta den perfekta lilla svarta – klänningen som blir en stöttepelare i garderoben och alltid hänger redo när inget annat funkar.
Jag har letat men aldrig lyckats. Däremot har det passerat en hel del operfekta små svarta på hängarna. För korta, för trånga, för långa, för fina, för glansiga, för tråkiga…

Här är en film där två stylister försöker lära ut konsten att välja rätt DLS. Jag gillar den typen som har rutigt foder, klassiska Audrey Hepburn-fodral. Synd att man inte har en Audrey Hepburn-kropp bara…

Tycker du DLS är trist och längtar efter något mer färgsprakande. Då är du helt rätt på det – för i höst och vinter påstås det att det är DLR, Den Lilla Röda, som är allra hetast!

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Marie-Louise

  Jag avskyr svart! Jag känner mig obekväm och blir deppig av svart, så jag skulle aldrig komma på tanken att leta efter DLS, men gärna DLR eller DLB (den lilla blåa/den lilla blommiga)!

 • Charlotte

  Marie-Louise: Jag är lite färgfeg måste jag erkänna, det blir oftast rätt mörkt och murrigt i alla fall under hösten och vintern. Men jag ska faktiskt försöka sätta lite färg på tillvaron i år, kanske med en DLR. Och DLB, den lilla blommiga, hängde jag motvilligt undan förra helgen när jag packade ner sommarkläderna, snyft.