Har du popcornhjärna?

Nu varnar experterna för en ny folksjukdom – popcornhjärna! Det handlar om att vi sitter för mycket framför datorn och pysslar med en massa olika saker som ”poppar upp” och lockar oss. Några minuter på Facebook här, några minuters Twitter där, en snutt nyheter, leta lite resor, kolla mejlen… och så vidare.
Att byta fokus så snabbt och hela tiden stimuleras av nya grejor i rasande fart ger alltså oss en ”popcornhjärna” som får svårt att anpassa sig till den betydligt långsammare tillvaron i det som kallas verkligheten… där saker ofta tar längre tid än att klicka på en knapp.

Annons

Nu tar jag en veckas semester och ska vila min hjärna och göra riktiga saker ute i den riktiga världen i sakta mak. Gå på marknad, träffa vänner, fira en födelsedag, äta och dricka gott…. och inte minst unna mig att göra ingenting alls rätt mycket också.
Ha det gott så ses vi om en vecka ungefär!

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Sanne

  Ha det härligt Charlotte på din ledighet. Jag har också semester och bara gör mest ingenting. Hur skönt som helst!

 • Monica

  Det är alltså popcornhjärna jag har? Skönt att det finns en diagnos för allt. 🙂 Upptäckte just att min tv verkar ha gett upp, det har varit på gång länge. Lika bra det kanske. Då är det en sak mindre att ägna min uppmärksamhet åt.

 • Kan nog ligga någnting i detta…

 • Charlotte

  Sanne: Tack! Att göra ingenting är något av det bästa man kan göra när man är ledig… 🙂

 • Charlotte

  Monica: Nya tider, nya krämpor… att sluta titta på tv hade varit intressant som experiment, undrar hur mycket abstinens man fått.

 • Charlotte

  Elin Gustavsson: Tror också det, säkert många som går runt med poppande huvuden. 🙂