Har Henning Mankell blivit galen?

Jag har blivit besatt. Av att lyssna på radio. Ännu mer än vanligt.
På dagarna har jag alltid radion på i mitt arbetsrum och lyssnar på P1. Av någon anledning blir jag aldrig störd av prat, bara av musik. Så pratprogram går utmärkt att jobba till.
Men på senare tid har jag utökat mitt lyssnande så jag har prat i öronen även till och från jobbet.
Det är poddradio jag har upptäckt. Ljudfiler jag lyssnar på i mobilen. Favoriterna är Alex och Sigge och Filip och Fredrik som har ny sändning varje vecka.
Men i och med detta har det dykt upp ett problem – kan man sitta och plötsligt le brett eller fnissa till för sig själv på bussen utan att bli betraktad som en märklig människa…?
Imorse hände det igen. Jag lyssnade på Alex och Sigge när det gurglade upp ett skratt ur halsen, omöjligt att stoppa, som fick stackars lilla tanten på sätet bredvid att förskräckt hoppa till.

Annons

Vad som var så kul?
Jo, Alex Schulman hade träffat Gry Forsells man som berättade att han lyssnat på en ljudbok av Henning Mankell. Och blivit väldigt konfunderad. Handlingen var väldigt rörig, människor som blivit mördade levde plötsligt igen och saker kom i helt fel tidsordning. Han trodde Mankell bytt stil och blivit helt surrealistisk – tills han upptäckte att hans mp3-spelare stod på ”shuffle”. Vilket brukar användas för att spela låtar i slumpmässig ordning, men nu kastade runt kapitlen i boken i en enda oorganiserad röra…

Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
  • Maria

    Samma här, det var dock Guillou som rörde till 1900-talet…