Hej, vi hade vägarna förbi…

Att ha ostädat hemma när man får oväntat besök. Det är en sakerna svenskar skäms mest över, enligt en ny studie. Jag begriper inte det resonemanget. Det är väl inte den som har ostädat hemma som ska skämmas – utan den som kommer och hälsar på utan förvarning! Jag avskyr överraskningsgäster som plötsligt ringer på dörren och tjoar: ”Tjenixen, vi var i närheten så vi tänkte titta in och bli bjudna på kaffe!” Jaha… och jag kanske precis hade tänkt läsa sista kapitlet i deckaren/ringa ett viktigt samtal/stirra i taket istället för att fixa fika till er.

Annons

Jag tycker om mina vänner, men det blir trevligast för båda parter om vi bokar in umgåstid i förväg. Så slipper de en kinkig och värdelös värdinna som kokar för svagt kaffe i protest och slänger åt dem varsin nästan uppmikrad bulle. 

Och jag undrar om alla härliga, spontana människor som säger att de ääälskar att folk droppar in när som helst och alltid står redo med famnen full av gästfrihet verkligen är ärliga… eller om det händer att de också skruvar ner tv:n och låtsas att de inte är hemma när det ringer på dörren. 

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Allt med måtta tycker jag. Kan vara nog så trist
  om man är sugen på att umgås och och till svar får något liknande som ”jo men visst, den 23 november har vi en lucka”.
  Kul att du spanade in hos mig, nu ska jag spana runt här hos dig:)

 • admin

  Mia: Visst, du har rätt i att folk ibland är absurt upptagna och styrs för mycket av sina almanackor. Men en halvtimmes förvarning kan man väl i alla fall få…;-) Charlotte

 • hmm… låt mig gissa, du bor i en stor stad va…
  har en kompis härifrån ”landet i skogarna i norr” som bor i stockholm nu.. som berättade just det där för mig..att folk blir ”sura” om man bara kommer och hälsar på utan förvarning..
  så är det inte här, tror inte jag hört nån säga det.. faktist helt ärligt!!
  Personligen blir jag glad när jag än får besök, kommer de när det är ostökigt så får de väl göra det, för tänker man efter själv så inte bryr man väl sig så hårt om man hälsar på nån där inte allt är tip top..

 • admin

  Tack Lisa – nu får jag dåligt samvete för att jag är helt asocial och otacksam…;-) Allvarligt, tack för din kommentar. Intressant, det är kanske ett storstadsfenomen, jag bor i Malmö.

 • Jag hör till dem som då och då försöker med tricket att skruva ner ljudet och göra sig osynlig när oanmälda gäster kommer. Tyvärr brukar hundarna bli desto lyckligare över det oväntade besöket och låta som en hel kör så att man till slut öppnar ändå för att bespara grannarna oväsendet…
  Du får uppdatera bloggen sen när sambon gjort comeback så vi får se om läderbrallorna fortfarande går på 😉