Hemlig svensk stad – bara för för kvinnor!

Det är mycket förvåning i luften just nu.
Att Barack Obama får Nobels fredspris förvånar många, till och med de närmaste medarbetarna, hans presstalesman spontanmailade ”WOW!” till en reporter.
Och att Kristi brud tar ut skilsmässa från Knutby-församlingen och sjunger på Spy Bar förvånar kanske en del…

Annons

Men mest förvånande är nog ryktet att det dykt upp en ny stad på den svenska kartan! Shakebao, även kallad Chako Paul City, ska ligga någonstans i Norrland och enbart bebos av kvinnor – med en övervikt av lesbiska skogshuggare. Staden ska vara grundad i början av 1800-talet av en rik änka och män är strängt förbjudna att vistas i Shakebao. Enda kända fotot därifrån är detta slott:

Ryktet påstås spridas från Kina – där det har rapporterats om Shakebao i nyhetsprogram som till exempel DET HÄR.
Men sanningshalten har ifrågasatts av Claes Bertilson, talesman för Sveriges Landsting och Kommuner, som säger:
”Med 25 000 invånare så skulle staden vara en av de största i norra Sverige, och jag tycker att det vore märkligt att en sådan sak skulle vara en hemlighet i 150 år.”

Och precis när jag skrattat klart åt stolligheterna och avfärdat allt som en rolig skröna kom jag plötsligt ihåg! Igår kväll träffade jag en väninna som berättade om förra helgen. Exakt så här sade hon:
”I lördags var jag helt slut och somnade på soffan, jag hade varit ute i flera timmar och huggit ved.”
Huggit ved. Hallå… en weekendtur till Shakebao eller?

Ha nu en riktigt skön helg, var ni än råkar befinna er! Jag ska vara gräsänka och ha hela lyan för mig själv medan sambon är bortrest. Och när katten är borta dansar Charl-råttorna på bordet! Jag tror jag ska ställa till med fest – väldigt exklusiv med bara en hedersgäst, mig själv. Jag ska partaja loss med äta fisk till middag, sambons hatmat, och hyra en hög romantiska komedier och rysare, sambons fyfilmer. Ibland är det mysigt att bara vara en och hinna längta efter att vara två.
Vi ses på måndag!

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Nilla

  Hej darling,
  har inte tid att kommentera, ska ut och hugga ved….

 • Vilken härlig sammanfattning av hur galen världen kan vara ibland. Jag antar att 25.000 personer är rätt lite för en kines, men i Sverige är det stort och man ska inte överskatta de norrländska skogarnas djup … eller folkbokföringen! lol!

 • X-vännen

  Hej
  Det är som jag alltid förespråkat…..en fristad för kvinnor, lesbiska eller ej. Skogshuggeri hade jag dock kunnat vara utan, verkar jobbigt.
  Måste bara tillägga att du skriver fantastiskt bra, det är ett nöje att läsa vare inlägg.
  Vill du möjligtvis komma och bo i mitt framtida kvinnliga kollektiv? Och NEJ, jag hatar inte karlar, tror bara att det skulle vara oerhört bekvämt och roligt med ovanstående alternativ.

 • Hm inte så troligt men man kan aldrig veta eller hur? 😀

 • Cia

  Betydligt mer skrämmande stad, främst om man är man. Otroligt att det faktiskt finns ett sånt ställe.

 • Charlotte

  Nilla: Lycka till med yxsvingandet! 🙂
  Linda: Ja vem vet… vem som kan titta ut i skogens slut. Läste någonstans att delar av norra Sverige är så glesbebott att det enligt statistiken är obebott. Och det stämmer ju inte.
  X-vännen: Haha, den där kvinnobyn kan ha sina fördelar absolut. Och stort tack för berömmet, jag rodnar ner till knäna. Självklart blir jag medlem av ditt kollektiv – bara jag slipper hugga ved. Eller får en motorsåg, det verkar kul…
  Rebecka: Man ska aldrig vara helt säker på någonting.
  Cia: Männen får väl skaffa en egen liten by eller nåt… 🙂

 • Cia

  Hahah här blev det galet…Jag la in en länk till Other World Kingdom även kallat OWK…(Länken antar jag plockas bort automatiskt av ditt bloggsystem) Det var den skrämmande staden jag syftade på 😉 En stad där alla män som går in förbinder sig att vara slavar under den tid de spenderar där.