Hemligt – i nästan två dygn!

I genomsnitt tar det 47 timmar och 15 minuter. Sen har en kvinna brutit sitt tystnadslöfte och berättat en hemlighet för någon. Åtminstone gäller det brittiska kvinnor, enligt en ny undersökning.
Jag tror inte det är sant. Själv är jag mycket bättre på att bevara hemligheter – det tar minst 48 timmar innan jag skvallrar…
Men allvarligt talat är jag faktiskt rätt bra på att hålla tyst. Speciellt hemligheter med stort H, de brukar jag snabbt låsa in i hjärtat och kasta bort nyckeln.
Småhemlisar har det faktiskt hänt att jag viskat vidare till sambon. Frågan är hur hemskt det är på en samvetsskala? Om det är sant att tu blir ett i ett förhållande borde det ju nästan vara som att berätta det för sig själv… eller är det bara ett sätt att döva skuldkänslorna?

Annons

Det allra säkraste sättet att hålla en hemlighet hemlig är väl att inte berätta den alls. Känner man att man ändå måste dela med sig till någon kan man skriva ner den och maila den till sitt framtidsjag!


På sajten Future Me kan man skicka mail till sig själv – och själv välja när det ska dyka upp i inkorgen. Om man inte använder tjänsten till hemligheter kan den vara bra för att påminna sig om saker.
Och framtiden behöver ju inte ligga så långt fram i tiden. Jag tror att jag ska skicka ett mail till mig som ska dimpa ner i inkorgen på måndag morgon:
Kära Framtids-Charlotte! Jag vill bara påminna mig om att jag säkert bestämde mig för att börja ett nytt liv i morse. Så lägg ifrån mig croissanten, köp sallad till lunch och träna efter jobbet – annars blir jag arg och besviken på mig!”

Är du bra på att bevara hemlisar? Och vem berättar du för om du inte kan hålla tyst?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Cia

  Ja väldigt bra, som sagt helmlis med stort H får ingen annan veta. Men mindre ”hårda-hemlisar” de får kanske M (sambon) höra en kortis av.

 • Jag är nog rätt bra på att hålla hemligheter i alla fall hemligheter med stort H, annars så skvallrar jag väll vidara till min ”x-tra” mamma och min kompis 🙂

  Kramar Nettan!