Höjden av vardagslyx!

Igår var en sån där dag som var lite för tjock, så att almanacksbladet knakade i kanterna. (Hann inte ens blogga!)
Mycket att göra här och mycket att göra där – och så plötsligt lät det kurrigt under maghuven när energin tog slut framåt kvällen.
Då var det skönt att gå en lååång omväg runt spisen och leta efter hämtmatslappen på kylskåpet. Unna sig färdigmat. Och inte sunkpizza eller slabburgare, utan thaimat från det lite dyrare och godare stället.
Vardagslyx i en liten aluminiumlåda.

Annons

Eller som i tisdags i förra veckan när jag blev hembjuden på middag hos en väninna och serverades pannbiff med lök som var så gott att mina smaklökar hjulade av lycka över gommen. Också njutning som sätter silverkant på vardagsmolnen.

Vardagslyx handlar ofta om mat, visar en ny svensk undersökning. När 1000 svenskar svarade på frågan ”Vad är vardagslyx för dig?” svarade fem av sex mat på ett eller annat sätt.
Jag kan förstå det. För även om jag älskar att laga mat är det så lagom kul att irra omkring som en slutkörd och svältande vålnad i affären efter jobbet och försöka vara vardagsmatspåhittig. I såna stunder brukar den kulinariska kreativiten ta stopp någonstans vid färdiga köttbullar och makaroner…

Så här ser hela topplistan över vardagslyx ut:
1.
Äta middag på restaurang
2.
Äta middag som min partner har lagat
3. Köpa hem lyxig mat.
4. Gå tidigare från jobbet.
5. Dela en flaska vin med min partner.
6. Unna mig ost och kex med vin

Håller du med – eller vad är din bästa vardagslyx?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Vardagslyx för mig:

  1. Gå tidigare från jobbet!
  2. Solsken så man kan
  3. Äta glass på verandan med ungarna efter skolan
  4. Snälla & glada barn.
  5. Ett långt bad

  Visst är hämtmat & restaurangbesök trevligt, men det hamnar inte ens på topp 10 för mig trots att vi går på restaurang en gång i halvåret och köper hämtmat kanske varannan/var tredje vecka…

 • Ibland är det ju så,man hinner inte med allt man tänkt.Oj,jag kan inte välja,så det får bli alla alternativ,som det passar just för den dagen.Fast byter ut vinet mot öl eller cider.Men,skräpmat blir det väldigt sällan.Passar mig för det.Däremot,lyx i en aluminiumform,typ á lá kina eller thaimat,det är fint det!Både hemma och ute på restaurang.Btw,tusan vad sugen jag blev nurå!

 • Måste bara tillägga att jag nästan bockat av listan idag!
  1. Gick tidigare (sommartid!) från jobbet
  2. Solen sken
  3. Vi hade improviserad picknick vid 4-H gården
  4. Ungarna blev glada
  5. Ska jag nog också hinna klämma in eftersom det inte är nå’ bra på tv’n ikväll!

  Tack för inspirationen! 🙂

 • Detdär med mat är nog en väldigt ”vardagslyxig” sak också för mig. Exempelvis att då äta på restaurang mitt i veckan!

  Annan vardagslyx enligt mig, som inte fanns med på listan, är att unna sig att köpa nåt som kanske är aningens för dyrt, men man vill ha det så mycket så man köper det i alla fall.
  T.ex. en fin inredningspryl eller ett lyxigt badskum.

  /F

 • Cia

  Lushbad….