Hotade ljus och hotta ärr

Veckans mörka nyhet: Mitt i vintern händer det som inte får hända – det blir dyrare att tända! Våra enda tröstnappar i mörkret, våra strålande vänner med livsviktiga vekar – stearinljusen – har gått upp. Orsaken är att råvaran paraffin ökat i pris.
Men jag anar en ljusskygg konspiration. Ju mörkare det blir desto mer kommer ljusen att kosta. I januari kommer vi att stå i ringlande stearinköer och med darrande fingrar räkna upp hundralappar för ett halvt nerbrunnet smalt tårtljus. Mitt tips: börja hamstra nu!

Annons

Veckans ljusa nyhet: Ärr är snyggt! En ny brittisk undersökning visar att ärr i ansiktet ökar attraktionskraften med 5,7 %! Jaha, då var man vetenskapligt bevisat läcker.
Jag har med åren utrustat mig med två ärr i nyllet. Ovanstående stora i pannan plus ett lite mindre på näsan. Båda införskaffades samtidigt för länge sen, när jag spontanparkerade min bil i hög hastighet mot en gran. Jag landade med nosen i vindrutan, utan att ha en aning om att det var ett skönhetsingrepp som skedde där mitt ute i skogen…

Här är förresten ärr och eld i skön förening: She´s on fire – och andra sköna 80-talslåtar från soundtracket till Scarface:

Har du något ärr med en historia bakom?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Kolla jag är på nätet i dag! Det var länge sen, det har varit så mycket pluggande och LITE tid. För att ge exempel på hur lite tid jag har haft så kan jag nämna att jag fortfarande inte har hunnit att sätta in mina örhängen som jag tog ut för två veckor sen. men i kväll ska örhängena i !!!
  Det var kul, som alltid, att kolla in din blogg!
  Jag har ett ärr på näsan, jag har alltid trott att det var för att jag fastnade med näsan i bilrutan när jag var liten. Häromdagen krossade min mamma denna mycket använbara förklaring till mitt ärr (jag har berättat om det ett otal gånger 🙂 ) Jag fick ärret när jag råkade ramla mot bilbarnstolen när jag var typ fyra år. Inte lika berättarvänligt….

 • Hoppas du har slutat att spontanparkera…

 • Åhå, så jag har alltså blivit snyggare efter min vurpa. Det var det värsta… Norrland kanske är bra ändå då 😉

 • Honom diggar jag!Å oj,kunde ha gått värre för dig!Jag har märken av brännskador.Jag brände mig i ugnen en av gångerna,ärrad på handen.Jag fick kokhett vatten över mig en gång.Vi var små och brorsan ville se vad mamma kokade.Välte pannan,över mig.Fast,de syns ju inte,bara en som ser.Tror inte han tycker det är upphetsande hehe 😉

 • Ljus,tur jag har i överflöd,har beställt av en bloggvän dessutom.Doftljus,underbara.Visst är det mysigt med ljus i denna mörka årstid.

 • I så fall kan man spara stora pengar, i stället för att lägga den på plastikoperationer och botox, dunkar man pannan genom ett fönster! operationen kostar säkert över 10 000 kronor, men en fönsterruta är ganska billig.

  Jag har fyra ganska tydliga ärr, gör det mig 22.8% mer attraktiv?

 • Godmorgon min vän! Jodå, här finns det ärr lite överallt…men inget med någon speciell historia. Jag är ju både syn- och hörselskadad sen födseln så jag gjorde ju inte annat, som barn, än ramlade. Så här är en ärrad kvinna! hehehe…kramiz

 • Charlotte

  Fru Tattoo: Trevligt att du hann titta in. Att inte hinna sätta i örhängen ger en väldigt bra bild av hur stressigt det kan vara ibland. Hoppas det lugnar ner sig lite! 🙂
  Hanneles paradis: En gång räckte mer än väl.
  Petra: Ja, det är bara att trilla på och bli snyggare för varje vurpa! 🙂
  Bitte: Isch, kokande vatten över sig lät otäckt, tur det inte blev värre. Och lyckost som har en privat stearindealare… 🙂
  jonas hjalmar: Visst är det praktiskt… ;-)Och du är säkert minst 22,8 % snyggare än en karl utan ärr.
  Fenixmona: Aj, det lät besvärligt. Jag trillar hela tiden som vuxen och har väldigt ärriga knän också, bara av ren klumpighet. Kram på dig!

 • Hahaha, ja killar strävar väl efter att få ärr? Min knasiga kille försökte få ett på näsan med en ölburk men han hade ”otur” och det försvann efter ett halvår. Haha! 😉

 • Cia

  Oj när jag var liten sparades alla stumpar ljus och sedan i december kom stumparna, vekar, ljusfärg och stearinkastrull fram. Då tillverkades blockljus i långa banor.

  Blyertspenna genom överläppen när jag var så där en 4 år. Det blir ett ganska stort hål på en så liten tjej så ärret är fortfarande tydligt trotts att det gått 34 år.