Hunnebo hägrar & Agata tar över!

Dagens bästa: Semester!
Dagens sämsta: Jag vill inte sluta blogga…
Undringen: Varför kan jag inte låta bli att packa för mycket? Jag är så trött på att släpa omkring på en blytung väska medan alla andra resenärer har små praktiska fyrkanter på hjul.

Annons

Lösningen på gårdagens rebus: Visst var det Ted Gärdestads Sol, vind och vatten som flera av er gissade. Klicka på länken så kan ni lyssna på en av min ungdoms stora idoler.

Hejdå
Blogga på
Själv jag på semester går
och hoppas att vi alla får

EN ALLDELES UNDERBAR SOMMAR!

Nu bär det av till kust i väst
där har jag det som allra bäst
särbon står där vid sin grill
jag och sonen hjälper till
– vi undviker att laga mat
men rensar gärna alla fat!

Vi hälsar Agata välkommen!
Men semestern, den underbara, innebär också att jag måste avsluta mitt bloggande. Och det vill jag inte! Jag såg fram emot att blogga men det har varit ännu roligare än jag någonsin kunnat föreställa mig. En helt ny värld full av nya vänner har öppnat sig och jag är otroligt imponerad över all den skaparkraft och kunskap jag har sett på andra bloggar.

Nu tar min kollega Agata Garpenlind över. Jag är säker på att hon kommer att bli lika bloggfrälst som jag. Något annat är helt enkelt inte möjligt.

Men jag fortsätter in i det sista, det är så svårt att sluta. Visst blir bloggandet ett gift, precis som semestrande bloggkollegan Charlotte sa!

Dagens ämne är högaktuellt, nämligen Vett och etikett på stranden.

En solig sommardag hände det sig att vår Hunnnebokompis begav sig ut för att bada. Hon valde ett naturreservat några kilometer utanför samhället, en av människan orörd plats där klipphällarna brer ut sig över ett vidsträckt, obevuxet område. Kargt, otillgängligt – och mycket vackert. Kompisen gick och gick. Och gick. Till sist hittade hon ”sin” klipphäll, packade upp allt hon burit med sig och la sig ner för att njuta av solen, friden och ensamheten.
Inte en enda människa fanns inom synhåll.
Då dök det upp en man i periferin. Han sökte också en plats. Och han hittade den. Två meter från kompisen.
Det var bara för kompisen att packa ihop och bege sig hem igen. Arg som ett bi.

En annan gång visade sonen, då cirka sju år, stolt upp sina nyvunna simkunskaper vid vårt badställe. Slumpen ville att det den dagen bara fanns en person till i vattnet. En äldre gentleman som likt kompisen ovan uppskattade den ovanliga förmånen att kunna simma runt i lugn och ro.
Men detta skulle inte förunnas honom. För vart han än simmade var sonen där. Han liksom sögs in mot medbadaren som förtvivlat försökte hålla sig flytande utan att knuffa till den lilla figuren med armar och ben. Vi signalerade, sa ifrån och skällde men det var lönlöst och mannen tvingades retirera uppför trappan med ett förvridet leende på läpparna.

Värsta badgästen…
…lägger sig alldeles för nära andra solbadare.
…krockar hela tiden med sina medbadare.
…vågar inte doppa sig och står långa stunder och tvekar i badtrappan, hela tiden i vägen för modigare personer.
…står och begrundar utsikt eller badande i trappan och är ett lika stort hinder som badkrukan.
…drar på jetskin eller motorbåten för fullt alldeles intill stranden.

Må solen lysa över er alla hela sommaren!

Kram Gunilla


Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Hej Gunilla!

  Det var trevligt att lära känna dej, som bloggare. Nu när du fått blodad tand, så kommer du säkert att starta en egen blogg, efter semestern? viket jag hoppas. Du är ett bra bloggarämne, du kommenterar och svarar på kommentarer, har bra inlägg osv.

  Och nu önskar jag dej en jättesköööööööön semester!!! :)))))))))

  På återsende?

  Hälsningar från Solvarma Irene

 • Kust i väst är alltid fint.

 • En trevlig semester önskar jag dig och hoppas att solen lyser mest hela tiden! Visst är bloggande roligt och ger en till dimension åt tillvaron:)

 • helena

  hej
  vilket nummer av allas finns repotaget om bakelser gjorda av blommor och blad?

  kan jag köpa ett nummer av den tidningen?

  mvh Helena

 • Tack för denna tiden Gunilla, och hoppas att du får en fin semester. =)

 • Suss

  Hej Gunilla!

  Önskar dig en skön sommar och vad jag kan läsa i dina bloggar har du nu blodad tand, så kanske vi får läsa mer av dig i frantiden :)…

  Charlotte kan med andra ord lungt ta semester framöver och veta att hon har en bra vikarie..

  Njut av ledigheten.

  Carpe Diem

  Sommarkramar
  Suss

 • Gunilla, stanna lite längre i Göteborg, inte bara i Centralstationen, den vackraste staden 🙂
  Dessutom har vi Göteborgs Lustgårdar i sommar; i Trädgårdsföreningen, Botaniska, Liseberg, Gunnebo, missa inte det.
  Ha det så skönt på Hunnebostrand.

 • Haha! jag skrattar igenkännande när jag läser, det stämmer så himla bra! Har man väl hittat sitt lilla myställe så kan man ge sig sjutton på att det kommer fler och lägger sig alldeles intill även om det finns hur mycket plats som helst!

  Önskar dig en härlig semester och hoppas på återseende nån gång!

 • Hoppas du får en riktigt härlig semester. Du ska se att du är tillbaka fortare än du anar. Tre av mina fyra veckor är redan avverkade…

 • Jag hoppas verkligen att du kommer tillbaka som bloggare. 🙂 Skulle vara trevligt. Ha det trevligt på västkusten!

 • Tach för ditt bloggande och ha en skön semester…

 • Ja även jag tycker att du ska komma tillbaka som bloggare… och till AGATA väldigt välkommen till dig!!

 • Elin Reepalu

  Vad kul att läsa alla dina blogginlägg, Gunilla! Hoppas du har det superskönt i Hunnebo nu! KRAM