Hur bra är du på ditt jobb?

Det har ju pratats en del om Doktorsguiden – där patienter kan gå in och sätta betyg på sina läkare.
Och visst har man stött på en och annan läkare som inte varit MVG-material direkt…

Men tänk om den här trenden sprider sig – och fler yrkesgrupper blir bedömda och betygsatta av kunder och arbetskamrater:

Annons

Karåla Harkling, bankchef för Mannimanni i Träholm.
Tummen upp: Är sällan på jobbet, vilket har påverkat förhållandet mellan artbetsgivare och personal på ett positivt sätt.
Tummen ner: Har svårt att lyssna när anställda ber henne sluta fråga hur många hus på Franska rivieran de tror att hennes fallskärm kommer att räcka till.

Miha Kalasson, expedit på Minipriz i Lyssby.
Tummen upp:
Snabb och effektiv, kan alla priser på grönsaker – till och med jordärtsskockor – i huvudet utan att behöva slå i listorna eller fråga någon.
Tummen ner: Lite stresskänslig – vid långa köer kan hon få något vilt i blicken och se ut som hon vill tjoffa till söliga kunder med en långfranska.

Någonstans får man kanske ändå dra gränsen. Jag föreslår att den dras vid att betygsätta journalister på veckotidningar…

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Hahaha!!
  Ja – där får man nog dra gränsen! Men DU hade galant klarat MVG-nivå!
  ;o)
  Och EGEN morgontidning, ja… där kan man fundera: Har jag dolda aspirationer att bli en tidnings/medie-mogul? ”Storsans Allehanda”? Eller var det en bekännelse som det undermedvetna drev fram? Att jag möjligen, kanske, eventuellt…någon gång… tjuvläst grannens?
  *S*

 • haha ja du år rolig du, ja affärsbiträdet är ju jag, och jag kan tala om att ibland vill man slå nåt hårdare i huvudet än en franska på vissa kunder, tur man har relativt bra humör, så man kan klistra på leendet istället, ha en bra kväll charlotte kram biggan

 • Okej.. jag då

  Linda, förskollärare.
  Tummen upp: Glad idespruta som har genomfört något innan hon knappt planerat det hela. Väldigt förtjust i sitt jobb och tänker på vad barnen behöver för att utvecklas.
  Tummen ned: Gnäller i smyg på föräldrar som inte gör precis som hon tänkt! Åtmintone en rektor har svårt för henne eftersom hon säger vad hon tycker. Alltid! 🙂

 • Tack för kändistidningserbjudandet! Nu är eleverna färdiga med sin etiska granskning, men det var snällt att du erbjöd!

  Att betygssättas på hur bra man är på sitt jobb låter inte alltför trevligt :/

 • Inte en bra trend.Vi blir ju betygsatta av en chef som aldrig ser hur vi jobbar.Kallas lönekriterier,vi har samtal med jämna mellanrum med henne,lönesamtal.Hon måste ju gå efter hörsägen.OM någon inte gillar en då?Skrotas OMG! 🙁

 • Jag är rent utsagt skitbra på det jag gör.
  Fick föresten en komplimang för att jag är så proffsig av en kund idag så jag får det bekräftat också 😉

 • Av mig får du ett MVG ändå 😉

 • nja, subjektivt, jag tor inte min väninna och jag tycker lika om samma läkare, en vill ha effektivt, en annan vill prta länge, vad vet jag. Får man den läkar eman önskar? Inte ofta.

 • Hej, hur är det? Jag längtar tills tävlingen avslutas. Skulle verkligen vilja vinna Svenska hjärtan åt min svärfar 🙂 Och den boxen är så himla rolig att se 🙂 man kan se den om och om igen!

 • haha… jag vill ha betyg bara så länge det är positiva omdömen.

  Skulle nog också få något vilt i blicken om jag satt i en snabbköpskassa 🙂

 • Charlotte

  Storsan: Tack, vad snäll du är!
  Biggan: För att vara på den säkra sidan kanske man bara bör köpa mjuka saker… Kram, Charlotte!
  Linda: Du verkar vara värd ett MVG helt klart!
  Evans: Inte om man får IG i alla fall…
  Bitte: Rättvisa betyg har väl alltid varit svårt att både sätta och få, oavsett ålder.
  Cia: Grattis – det är kul att få beröm på jobbet!
  Petra: Stort tack! Jag niger och rodnar…
  Hanneles paradis: Om man överhuvudtaget får en tid att träffa en läkare…
  Frida: Den tävlingen är tyvärr redan avgjord – men det kommer en ny idag!

 • Charlotte

  Nina: Bara bra betyg – låter trevligt. Och jag skulle säkert börja kasta konservburkar på folk som betalar med 50-öringar…

 • Hej igen. Asså jag var med i tävlingen. Men jag hade för mig att den avslutades idag. Då missuppfattade jag eller läsde fel 🙂 var synd att man inte vann för de hade varit en bra grej man kunde ge svärfar 😀 tack iaf 🙂

 • Inte alls bra! Det räcker att chefen betygsätter en.Nu senaste icke duktig,duktig,lite mer duktig så är deras sätt att se på oss.(Fastighetsskötare)