Hur hör du – kolla dina öron!

I helgen blev det lite julklappsshopping – och lite gnäll.
Sambon och jag hamnade i en diskussion om att världen verkar ha blivt stilstum. Knuffas någon ute på stan…. tystnad. Ger man bort något… tystnad. Inget ”ursäkta”. Inget ”tack”. Ingen stil och hyfs… grrr!
Vad är det med folk? Beror det på ålder? Uppfostran? Attityd? Vafför gör di på detta oartiga viset?

Annons

Precis när jag muttrade som värst och hötte med den än så länge osynliga tantkäppen kröp en misstanke som en kall kåre längs ryggraden. Tänk om det inte är andra som blivit tysta – utan jag som blivit halvdöv! (Jag har faktiskt börjat använda textning på många svenska tv-program!)
Människor omkring mig kanske går runt och tackar och ursäktar sig stup i kvarten. Och så hör jag inte det…

För att kolla hörseln gjorde jag ett par gratis hörseltest på nätet:
* Hörseltest 1

* Hörseltest 2

Resultat: Jag hör rätt okej för min ålder – inte som en fladdermus direkt, men inte som en ejöron-groda heller.
Så det måste tyvärr betyda att folk blivit otackigare och förlåtsnålare. Vilket är ytterligare ett klimathot – för hur trevlig blir jorden om alla bara bufflar runt och rafsar åt sig?

Som tur är finns det hopp också! Och det är alla ni som vinner priser här på bloggen. Jag blir så varm i hjärtat varje gång jag får ett vinnarmail där man tagit sig tid att inte bara skicka sin adress utan också ett tack och några glada ord.
Ett stort tack till alla er – ni är ljuset i hyfsmörkret!

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • jag vet att jag hör dåligt, märks ibland av at tjag pratar för högt, vilka människor med dålig hörsel kan göra.

 • Charlotte

  Hanneles julparadis: Det var därför jag trodde att jag hörde dåligt, förutom att jag inte klarar mig utan textning längre så pratar jag ibland högre än vad som behövs… får nog ta ett hörseltest till.

 • Monica

  Apropå att använda textning på svenska tv-program, det ÄR svårt att höra vad som sägs i svenska tv-program och filmer. Det tyckte jag även när jag var betydligt yngre än jag är idag.