Ingentingla är inskickat

Jag fick en väldigt kul kommentar från Prinsipesan : ”Jag tycker att ditt ord ingentingla är ett superbt ord och om jag har din tillåtelse kommer jag omedelbart att införa den i mitt ordförråd. Ingentingla är verkligen ett ord som borde tillföras det svenska språket. Ingentingla – Att lata sig eller “släpa fötterna efter sig” på ett lite mer sofistikerat sätt. Kan liknas med mingla, fast detta sker i ensamhet i det egna hemmet och inte på en finare tillställning. Ha ha… stört skönt… Ser mig själv i morgonrock och tofflor, med ett vinglas i handen, struttandes omkring i lägenheten och lukta på blommorna, kasta mig graciöst i fåtöljen och kasta upp de nyrakade spirorna på fotpallen…”

Annons

Inspirerad och uppmuntrad av detta har jag nu skickat in ”Ingentingla” (som jag använt i min bloggpresentation) som nyordsförslag till Språkrådet . Som förklaring skrev jag: ”Att skrutta runt, gärna iförd morgonrock i hemmiljö, och göra ingenting.” Hjälp mig gärna att hålla utkik om det kommer med på Språkrådets hemsida!

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Ingentingla,föträffligt läckert ord!
  *Lägger det bakom örat*

 • Jag ska helt klart hålla utkik

 • maja

  ”Världens bästa ord genom blogg-tider” enligt mig.