Jag betalar 399:- för att gå i en trappa

Jag känner mig som den duktigaste människan i världen. Även om det är långt från sant känns det gott att vältra sig i lite självberöm.
Anledning? Jo – jag var och tränade på lunchen. Ett 30 minuters spinningpass. Ett litet steg för mänskligheten men ett stort pedaltramp för mig.
Det har nämligen länge varit min dröm att peta in lite träning under dagtid. Så det nyttiga inte behöver inkräkta för mycket på sofftiden framför teven på kvällarna.
Och nu har det äntligen öppnat ett gym som ligger åtta minuters promenad från redaktionen.
Så en gång i veckan tänkte jag lunchträna, och två gånger slinka in på väg hem från jobbet.

Annons

Men – jag insåg en konstig sak på lunchen. Det allra jobbigaste är inte själva träningen. Det är att ta sig till och från träningen.

För det första är jag en packåsna som bär upp mot tio kilo, i form av träningsväska och handväska.

Sen ligger gymmet högst upp i ett nybyggt hus. För att komma till översta planet måste man gå i tolv trappor. Varje trappa har åtta steg. Det är 96 trappsteg!
Man vacklar in på gymmet och försöker att inte visa att man förmodligen kommer att dö inom fem sekunder utan syrgas. Sen blir själva motionspasset en chans att andas ut och ta igen sig lite.

Eftersom det är trapporna som är svettigast betalar jag i princip 399 kronor i månaden för att bära mina egna väskvikter uppför 96 trappsteg.

Vilket kan vara världens smartaste affärsidé.
Man smäcker upp en skylt, typ ”Steg för steg-gymmet”, i en helt vanlig trappuppgång. Säljer träningskort och låter folk gå upp och ner för trappan med sina egna väskor som tyngder.

Trappor ja… en av de värsta trappor jag har bestigit var nog i Lutande tornet i Pisa förra påsken. 297 blankslitna stentrappsteg som var hala dödsfällor. Jag gick extremt försiktigt, som en bromskloss med snigelfart. Bakom mig bildades en lång kö med turister som muttrade på främmande språk som det nog var tur jag inte förstod. Men jag kom ner med alla benen obrutna.

Vilken är den jobbigaste trappan du gått i?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Jobbigaste trappan jag gått i måste nog vara Inkaleden – trappsteg i fyra dagar stort sett… Fast himla fint var det ju så klart 🙂

 • Fia

  Du kan få gå i vår trappuppgång helt gratis. Och sen bjuder jag på fika!

 • Hmmm kommer inte på någon… Men den vi hade i ENköping var hemsk även om den varken är den högsta eller längsta jag gått i…Den var brant och spiral och hopplös att bära kassar i…HUA

 • Hejsan!
  Trappor kan vara rena döden. 2006 var jag med min pojkvän i Paris. Han envisades med att vi skulle gå så långt upp man kan i Eiffeltornet, (sista biten är det hiss)det vill säga 668 trappsteg. Behöver jag tillägga att jag var halvdöd efter det. Vi var även uppe i kupolen på Sacre Coer, ”bara” 237 trappsteg, men det jobbiga med dom trapporna var att dom gick runt, runt, runt, runt…hela vägen. Men i båda fallen var det verkligen värt det. Vilken utsikt! Hoppas även att jag nångång ska få släpa mig upp i tornet i Pisa.
  Många kramar 🙂

 • Det var en jättelång trappa i triumfbågen i paris. När jag trodde att vi var uppe stod det en flåsande japan med ett jätteleende och pekade åt det hållet vi skulle. På bruten engelska pressade han fram: ”More stairs!!!” och jajamen… det var fler. Men tillslut var vi uppe.

 • Men kanon att du kan slinka dit och träna,men bökigt värre ser jag!Har de inte hört talas om hiss 😛 Jag förstår du är bra tränad efter allt kånkande och efter alla dessa trappsteg.DÅ kan du lugnt luta dig tillbaka i soffan framför TV:n därhemma utan att ha dåligt samvete!Värsta trapporna jag gått i är i vårt höghus här i,när hissen var trasig.Tolv våningar upp,men då var man yngre och i bättre form.Tur man inte bor i det huset.Undra hur det skulle vara idag?!

 • Hihi, eller spinna inomhus, när solen skiner ute 🙂
  Men jag åker i alla fall inte hiss till gymmet, vilka många unga killar gör.

 • (jag hade aldrig råd att gå upp i Eiffeltornet när jag var i Paris i min ungdom)

 • anniskattis

  Vilken väldigt vacker bild!

 • aafy, men ganska smart, undra om dom hade tänkt på de. fanns de ingen hiss? xD haha lite lat av mig ibland i alla fall med gym, inte när det gäller mina hästar. 🙂

  jobbigaste trppan jag gårr i va när jag va lliten på öland långe-jan fyren.. fast då va jag så liten nästan så pappa bar mig halva vägen xD
  kram