Jag fick inte köpa sprit!


Jag försökte köpa ut en flaska sprit på lunchen – men blev nekad. Expediten skakade uppgivet på huvudet och suckade: ”Tyvärr, all sprit är slut igen… försök igen imorgon.”
Just nu är det nästan omöjligt att få tag på handsprit på Apoteket. Svininfluensan är tydligen extra känslig för alkohol. Så får jag inte tag i handsprit får jag ta med mig dricksprit från barskåpet hemma för att desinficera händerna. Om inte annat kan det bli kul att se minerna när jag langar upp en sjuttis vodka på bussen eller vid skrivbordet här på Allas…

Annons

Efter min misslyckade spritshopping gick jag vidare till Konsum – och grämde mig ännu mer. För vem satt i kassan om inte en tjej som var så sjuk att hon knappt kunde sitta upp. Snor och hostslem stod som en sky runt henne, och med samma fingrar som hon nyss snutit sig med tog hon och fingrade på mina varor:

Det här var min lunch. Avokado och räksallad, med tre biljoner bakterier på köpet.
Men vad gör man när man är hungrig, jag åt rubbet med god aptit. Så får vi se vad som händer.
Tycker huvudet börjar kännas lite tungt och trögt, men det kan vara allergin. Min svåra överkänslighet mot tidiga morgnar som gärna blossar upp så här efter semestern.

Jag har i alla fall laddat upp med ett immunstärkande hälsokostpreparat som ska ge ökat flunsaförsvar. Första pillan tänkte jag ta den 1 september och köra kuren månaden ut.
I Venedig såg jag många med munskydd, men det ska ju inte ha någon effekt – förutom att man går runt och liknar en tandläkare helt i onödan.

Försöker du skydda dig mot influensan på något sätt?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • nettan t

  Jobbar inom tandvården och där har jag gott om handsprit, det spritas så mycket så att när jag är ledig vill jag inte ha eländet på mig. Det luktar pekka! Dessutom åker jag lokaltrafiken dit o hem så baciluskerna viner runt huvudet hela dagarna!

 • Fia

  Jag är riktigt dålig på att skydda mig mot influensan. Jag har flera kollegor som går runt med handsprit i väskan, men jag känner inte att det behövs. Sen får jag väl ångra mig när jag ligger däckad!

 • Cia

  Nope… jag räknar kallt med att jag blir sjuk, men att jag slipper ha hjälplunga utan bara blir jävligt däckad en-två veckor.

  Jag orkar liksom inte hetsa upp mig för något som kanske kommer eller inte. Det känns dock mer troligt än fågelinfluensan som det hetsades om innan svininfluensan. Och galnakosjukan fick jag inte heller… Nä jag tar nog och dricker spriten i alla fall.

 • Charlotte

  nettan t: Jag förstår att du är trött på lukten om du har den runt dig hela dagarna. Och du har säkert rätt att det är ett smalt halmstrå att greppa efter, sitter också på bussen varje dag med folk som hostar mig i örat…
  Fia: Eller så är det såna som du som inte oroar sig som klarar sig bäst, mentalt försvar är kanske det allra effektivaste!
  Cia: Alla verkar ha så skön laidback attityd, jag får nog ta ett djupt andetag och lära mig från dig Cia och er andra. Skål för det! 🙂

 • Jag tror på vanlig tvål och vatten.

 • J

  Handsprit finns att köpa på http://www.bodystore.com där Picky Kidz som du lottar ut finns 🙂

 • Affärsbiträden och andra kan behöva handsprit, men inte vi alla andra..

 • Visst blir jag jättenojig över influensan vissa dagar, men blir lixom aldrig att jag gör något åt det. Misstänker att den kommer ändå om den har tänkt komma… Man får väl hoppas på en lätt släng i så fall så att man slipper bli en av dem som flygs till Danmark för att ligga med konstgjord lunga…