Jag ska typ ha lyxbil och bli berömd…

Igår var jag supersur på alla studenter. För att jag var sen till ett möte och det tog dubbelt så lång tid för stadsbussen att krångla sig fram mellan alla flak lastade med fyfanvaviärbra-skrålande tonåringar.
Annars tycker jag att de är gulliga. Vitklädda med mössan på sned och drömmar i blick.
Och vilka drömmar de har! Det är lite rörande med unga människor som har en hel framtid att fantisera om: Allting som jag vill kan jag göra a, a, a, a, allt, som Magnus Uggla sjöng i Vittring.

Annons

Exempel på denna gränslösa framtidstro hittade jag i dagens City, där man frågat studenter: ”Vad gör du nu?/Vad gör du om tio år?” Här är några av svaren:

Bli världsberömd i lite vad som helst, glida omkring i Rolls i skatteparadis, utrota brottslighet… ja varför inte?

Men många drömmar blir lite suddigare med åren. Allvarligt talat minns jag inte riktigt vad jag drömde om när jag stod där med studentmössan på huvudet. Förutom att skriva, men det hade jag drömt om sen jag var sju år… efter att jag skrotat drömmen om att bli ambulansförare.

Minns du vad du drömde om när du tog studenten?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Inte så glamoröst: att ta hand om ungdomar som hamnat snett, bli föreståndare på nån undomsvårdsanstallt. Det drömde jag om..

 • Jag ville bli lastbilschaufför. Väldigt spännande. Slutade med att det blev barn istället för gymnasium. =)

 • Näe.. jag hade tänkte bli journalist. Men så blev det inte…. får skriva på bloggen istället. Och det jag blev (förskollärare) är inte fy skam det heller.. (och jag tror jag har bättre arbetstider än en journalist! Åtminstone än dom som skriver i dagspressen). Fast lönen är nog sämre! haha..

 • Ja,den drömmen blev bara en dröm.Socionom hade passat mig tror jag.Jag är ju en *hjälpare* i vardagen med och tänker minst av allt på mig själv.Tyvärr…

 • Nilla

  En vänninnas dotter svarade på en liknande enkät i en lokaltidning. Hennes mål var: ”Jag ska bli dösmal och skitsnygg”. Vi skrattade förstås, men srattet fastnarlite i halsen, även om det var ett skämt från hennes sida. Men visst säger det tyvärr en del om förväntningarna på dagens unga kvinnor?