Jag var fånge på gymmet!

Jag var på gymmet för tredje gången i lördags. Så skönt det var – att komma därifrån.
Under några fasansfulla minuter trodde jag att jag blivit helt fast i träningen.
Jag försökte räkna ut vad som var bak och fram på en dra&slit-maskin i ungefär den här modellen fast med fler pinnar och spakar:

Annons

Med mycket svett och möda, innan jag ens börjat dra i något, krånglade jag in kroppen. Ryggen var bakåtlutad och vaderna inpressade mellan två vadderade stänger. Det såg inte alls ut som på instruktionsbilden. När jag skulle ändra position upptäckte jag att benen satt fast. Hårt! Som i ett skruvstäd.
Vad gör man i ett sånt läge?
Skriker ”Hjälp, kvinna sitter fast i apparat Ben 3!”?
Det fanns gott om starka karlar som säkert kunde dragit loss mig som en oljad propp. Men jag valde att låtsasläsa i mitt träningspapper medan jag omärkligt försökte slita mina vader ur maskinens obarmhärtiga grepp. Millimeter för millimeter närmade sig benen friheten igen. Tills jag äntligen kunde resa mig igen – mörbultad och hudflådd.

Och det här är inte det enda missödet jag råkat ut för på gymmet. Som jag döpt om till grymmet. För det är tamejtusan grymt jobbigt att börja träna igen! Jag har inte gått på grym på flera år, och då var det ett ställe för bara tjejer.
Det här är en helt ny värld med egna svett&etikett-regler.

Här är ett par saker jag lärt mig att man INTE SKA GÖRA:

1. DEN ÄR PAXAD! INTE fram till en ledig styrketräningsmaskin och ändra vikten från tusen kilo till fem kilo när det cirklar en stönande rödbrusig muskelbiff i närheten. Jag hade precis lagt mig tillrätta när biffen kom fram och väste i mitt öra: ”Jag håller på här, men det är okej, du kan gå emellan.” Men hans bultande ådror i tinningen och testosteronstinna blick sade att det inte var det minsta okej…

2. DET ÄR RÄTT KANAL! INTE fram till en av tv-skärmarna framför löpbanden och börja pilla på knapparna för att byta kanal. Efter lite trixande hade jag lyckats slå över till SVT1 för att se en repris av ett program jag missat tidigare i veckan. Jag hade inte hunnit gå mer än fem steg på löpbandet innan en i personalen snabbt var framme och tryckte tillbaka den ursprungliga kanalen. ”Vi har förinställt kanalerna och vill helst att ingen ändrar dem!” läxade hon upp mig med ett stelt leende och frostig blick. Jag har nu förstått att vi alla ska gå i takt till MTV, femman och trean – alla andra kanaler betraktas som en icke önskvärd kulturrevolution.

Har du gått på ”grym” och upptäckt svett&etikett-regler om vad man bör och inte bör göra när man tränar tillsammans med andra?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Om det inte ligger en handduk på sitsen och står en vattenflaska precis där man har fötterna är maskinen INTE paxad, så det så! Sen får det cirkla hur många broilers som helst… Stå på dig! 🙂

 • Låter farligt det där. Får man risktillägg om man går på Grymmet???

 • Å andra sidan är oftast broilers rätt bra att fråga om hjälp med maskiner eller vikter, de blir ofta himla malliga över att få visa sina fina (?) muskler…

 • Haha, vilket skönt inlägg 🙂 Det är inte lätt alltid hörru ;P

 • Hej! Kolla gärna in min blogg!=)

 • Gå inte till ett gym, besök närmsta spa!

 • Haha, jag kan verkligen känna igen mig. Har precis börjat på gym och ser mest vilsen ut. Har också märkt att det är en del av träningen att stå och titta i spegeln och nåde den som ställer sig i närheten och ska lyfta några vikter 😛

 • jag skulle vilja säga att jag är inne i både gym- å löpkulturen sen en längre tid tillbaka.. men jag skrattade allt när jag läste det här =)

 • Be mer om hjälp. Det är ju därför jag går på gymmet; för att få hjälp av nån välsvarvad snygging….
  Jag är ganska kort, ibland lämnar stora starka karlar de största vikterna kvar, högt upp. Inte en chans för mej att plocka ner dem (de kanske inte ens de ”starka” orkade).

 • Har varit en gång – aldrig mer!!!

 • Hmm, det är lite annan stämning såhär ute på landet. Ingen TV, ingen skylt på dörren till omklädningsrummen,(kom på sist jag var där att jag visst alltid gått i herrarnas…) ibland är det låst fastän det ska vara öppet, då får man ringa nån man känner som man vet har nyckel…
  Det kostar 250 kronor för ett 10-kort, fast det är inte alltid det är någon där som kryssar i korten…
  Tja, lite mera soft på landet, eller???

 • Charlotte

  mialena: Tack, det ska jag komma ihåg om paxandet! Och kanske vågar jag fråga en broiler nästa gång jag hamnar i knipa på grymmet…
  Katta & Doriz: Tror tyvärr inte det, hade varit en bra idé annars.
  Mikaela: Tack, det har du alldeles rätt i…
  Karin: Tack för tipset, ska jag göra!
  Grannhunden: Ligger något i det, spa är nog behagligare…
  Cissi: Tack för varningen, ska hålla mig undan speglarna.
  emma: Kul att du tyckte det var kul! 🙂
  tant Hannele: Gott råd, jag ska haffa en bullig snygging nästa gång. 😉
  Frogprincess: Aj, du måste haft det ännu värre…
  Åsa!: Låter väldigt idylliskt och trevligt. Tänk om de kunde öppna ett sånt gym i stan!

 • Jga har gått på gym, ca 2 år innan min operation, och jag tränade under ett helt år.. som en flodhäst på 126 kg älskade jag att träna, men jag tränade på dagtid och det var inte många som tränade då. Men jag fick många blickar men de brydde jag mig inte om. Några direkta regler märkte jag inte av då 😉

 • Jag tror nog att det är bäst att strunta i att träna. Ja så blir det! jag sätter mig i soffan igen!! Och tittar på SVT

 • Här kommer mina egna don´t på ett gym…..Sitt inte och ta igen dig på en maskin när du är klar..stick!
  Torka bort din svett!
  Prata inte inte för högt dels hör jag inte musiken dels är ingen intresserad av vad du ska göra i helgen! Prata helst inte alls.
  Jag är där för att träna inte för att umgås.

 • Ja inte är det lätt 🙂 Där jag gymmade dånade musiken så jag gick sonika och sänkte volymen.Fick ogillande blickar,men det struntade jag i.Sen kom en regel,man spelar i lagom volym så alla står ut att vara där.