Jag vill byta händer!


Jag är grymt imponerad. De här fina grytlapparna har vi fått av sambons syster. Som gjort dem. Själv. De är alltså inte handlade. Utan handgjorda. Min hjärna svindlar av blotta tanken.
Om någon så hade sytt fast mig vid en symaskin i tusen år hade jag inte ens fått ihop öglorna.

Annons

Jag önskar verkligen att jag var mer pysslig av mig. Istället för susslig. Får jag en stund över och vill koppla av börjar det inte klia i fingrarna av lust att pyssla och pilla, utan av lust att lägga mig på soffan och sussa och vila. Med mina ohändiga händer belåtet knäppta på magen.

Så jag får nöja mig med att njuta av andras skapelser. Och har man inga släktingar som är snälla och pysslar till en så kan man alltid handla hemgjort.
På amerikanska Etsy kan man handla allt möjligt hempysslat, vissa grejor är mer originella än andra som till exempel de här stickade vedträ-kuddarna:

Och även på svenska sajter, till exempel Tradera, kan man göra pysselfynd som:

En höstmysig hemvirkad pläd eller…

den här kostymen som jag tycker säljs lite för ursäktande med ”hemsydd MEN snygg”.

Vad är det finaste du har pysslat?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Cia

  Ohhh jag gjorde har sytt en manchesterkostym på 80-talet och en kläning efter Diormönster (En riktig höjdare) Sen har jag stickat lovikavantar svarvat en lampfot och emaljerat en kopparskål jag bankat till. Numer är det webbpyssel och hemmapyssel som gäller. Det har blivit ett antal renoverade ställen och gardin fixar mm.

  Allt detta är ju ganska trist att läsa om… Så jag ska bjuda på när pysslet inte ville som jag.

  Jag skulle bygga en fågelmatare med åttkantigt tak där maten rann ner genom skorstenen. Jag hade klätt takdelarna med tjärpapp och allt skulle bli så fint så fint. Jag behövde lite handräckning vid monteringen för det blir rätt pillrigt att få ihop 8 takdelar utan särskilt många verktyg.

  Jag tjatade på min dåvarande man dagarna gick och jag tjatade men han orkade aldrig så till slut gav jag det ett försök på egen hand. Det gick inte som jag ville. Nu kokade jag av uppdämd vrede gentemot min ohjälpsamma make. Det tog jag ut på det nu sneda och vinda fågelbord.

  Jag slet åt mig en yxa rusade iväg med den under ena armen och fågelbordet under det andra. Ut på baksidan bar det. Fågelbordet hamnade på en stubbe och sedan dödade jag det under det att jag utstötte primalskrik som skulle få vildvittror att backa.

  Behöver jag säga att mitt ex då inte vågade se mig i ögonen när jag kom in och dessutom verkade en aning skraj för mig i flera dagar.

  Jag undrar jag vart den där yxan tog vägen föresten….

 • Jag har faktiskt stickat ett lapptäcke 280x300cm. Det tog mig tre år. Till saken hör att jag inte äger minsta uns tålamod. Nu ska jag få någon att sy på quiltat tyg på baksidan av det så det kan användas. Är faktiskt lite (Läs VÄLDIGT) imponerad av att jag lyckades!