John Lennon i tidskapsel

Han skulle fyllt 70 år den 9 oktober. Minnet av honom hyllas i hela världen – bland annat genom en speciell ceremoni ikväll. På museet Rock and Roll Hall of Fame i Ohio stoppar man ner John Lennons musik och hyllningar från fans i en tidskapsel. Som inte får öppnas igen förrän den 9 oktober 2040, då det gått 100 år sedan John Lennon föddes.

Annons

Om ett par månader kommer minnet av John Lennon att uppmärksammas igen. Den 8 december är det 30 år sedan han sköts ihjäl i New York 1980.
Jag minns när jag fick reda på det. På morgonen satt jag i mitt tonårsrum och lyssnade på radion. Det snöade rejält ute och jag höll tummarna för ett meddelande om att skolbussarna blivit inställda. Istället fick jag höra att John Lennon blivit mördad. Och det kändes inte så viktigt att slippa franskprovet längre…

Musiken lever som tur är vidare. Njut av John Lennon som sjunger Strawberry Fields – som också blivit namnet på en del av Central Park till hans ära.

Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter