Ju kortare desto bättre!

Längden har betydelse. I alla fall om man ska hänga med i nättrenderna. Där har kort blivit det nya långa. Ju mindre desto bättre är det som gäller nu.
Där skulle jag till exempel fått sluta skriva om jag twittrat och haft max 140 tecken. Men eftersom jag är en gammeldags bloggare utan bokstavsgränser kan jag fortsätta och berätta att jag testat de nya sätten att vara fåordig och kort mot andra människor.

Annons

* Jag har twittrat på Twitter: Här ska man skriva vad man gör med högst 140 tecken. Läs mitt första twittermeddelande HÄR.

* Jag har kortkortbloggat på Nanoblogg: Här är man ännu mer korthuggen och får bara skriva ett enda ord. Läs min första nanonblogg HÄR.

* Jag har gjort en mikrovideo: Orkar man inte skriva alls kan man istället lägga ut en mikrovideo på sin blogg. En film kan säga mer än tusen ord. Som den här skakande inblicken i vilken röra det är att jobba på en veckotidning:

Så vad ska man tycka om den här korttrenden då? Om den beror på att folk skulle vara så himla upptagna att de bara har tid att skriva/läsa 140 tecken eller ett ord blir det ju lite löjligt. Å andra sidan är det en utmaning att hålla sig kort. Att skriva långt är lätt, att skriva kort är en konst.
Vad tycker du – är underbart kort eller långt?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Alldeles jättelånga saker vill jag sällan läsa, inte alltför korta heller, om det inte är nån jag känner..

 • Jag vill ha det både kort och långt. Twitter och bloggen blir ju perfekt.

 • Lagom är aldrig hemma, är det inte så?
  Är det för himla långt skrivet får man väl ögna lite;)

 • Cia

  Ja twitter har ju slagit, men jag undrar om jag inte börjar bli lite gammal för jag tycker utvecklingen går för långt. Framför allt är det trist. Inget utrymme för ordglädje.

  Fast lite microvideo då och då tycker jag piffar upp 😉

 • Tycker du ska testa bloggy.se det är som Twitter men mycket hemtrevligare. Jag hänger där ganska mycket och har träffat många trevliga och smarta människor.
  Kramisar

 • Nä det räcker med att blogga på det gamla hederliga viset, utan begränsningar.

 • Underbart är kort om det kommer till längd (jag är ju bara 159 😉 men när det gäller bloggande och twittrande så är underbart långt. Gillar inte att skriva för kort, det vtar ju bort hela grejen liksom :/

 • Jag är en hopplös långskrivare, så för mig blir nog underbart långt. Fast det ska vara underhållande och välskrivet om jag själv ska orka läsa. Har inte kollat in Twitter än, blir lite sugen faktiskt 🙂

 • Jag är så svensk så jag säger: lagom är bäst!

  Tack för vinsten som damp ner i min brevlåda i dag. Perfekt att boken (och tidningen) kom i dag när jag är sängliggande. Kan inte bli bättre! Fröerna sås i morgon. Tills dess ska här njutas läsning och lösning av korsord!

 • Jag och papper,alla slags,blir bara kollrig i huvet 😛 Men vad lustigt,kommer just från en twittare!Var nyfiken på hur det ser ut.Visst är det en konst att skriva kort!

 • Då hade jag med förlorat,ang gottet där 😉 Nanoblogg,ja,jisses,visste inte ens att det fanns!Eftermiddagskaffeöverdos,det säger ju eh hel del det 🙂 Jag skulle behöva det nu!