Kasta ut Knut och behåll julen!

Jag ska bli mexikan. I tjugo dagar. Då får jag behålla julen ett tag till.
Mexiko är ett av de länder där man kör enligt kyrkoåret och behåller juldekorationerna uppe till Kyndelsmässodagen den 2 februari.
Men i Sverige och många andra länder knipsar vi av julen med tre veckor och kastar ut stakar och stjärnor idag – Tjugondag Knut. Ja varför skulle vi behöva tre veckor till med extra belysning – vi bor ju i ett land där det är så ljust och glatt ändå i januari…

Annons

Jag tycker vi kastar ut Knut-traditionen idag, och behåller julen till i början av februari.
Det kan faktiskt rimma i alla fall:
På Kyndelmässodagen
blir julen borttagen

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • EB

  Fantastiskt bra förslag!
  Jag blir alltid så deppig när jag plockar undan allt ljust och glittrigt och det är kolmörkt ute, dessutom är det långt kvar till nästa långhelg… I februari är det märkbart ljusare ute och inte så långt kvar till påsk:-)

 • Charlotte

  EB: Javisst hade det varit skönt att förlänga julen och ljusen! Jag ska försöka genomföra det här experimentet, så får vi se om grannarna börjar snegla snett eller någon julpyntspolis knackar på dörren… 🙂

 • EB

  Kul! Berätta hur det har gått!