Katt eller kotte?

Det var nära att jag inte kom till jobbet idag. Precis när jag skulle öppna porten fick jag syn på ett fasttejpat papper. Det stod: ”Vems kattunge är det som flyttat in i tvättstugan? Verkar vara runt 8-10 veckor.”
Med all min viljestyrka fick jag tvinga mig att skynda till bussen. Istället för att rusa ner i tvättstugan och leta efter lille kattungen. Som jag såg framför mig ligga och frysa på cementgolvet med sorgsna ögon. Med lite tur kanske den hade hittat ett noppig tubsocka att ha som liggunderlag.

Annons

Om kattungen finns kvar i källaren i kväll blir det inte lätt att motstå att ta hem den. Å andra sidan innebär det att sambon, som är pälsdjursallergiker, inte kan bo kvar. Och jag har ju blivit rätt fäst vid honom också med åren…

Det bästa vore ju att välja ett husdjur som inte har päls. Jag har funderat lite på en afrikansk pygméigelkott som det stått en del om senaste tiden, och spås bli ett populärt husdjur i svenska hem. Passar allergiker och visst är den söt…

Fråhan är hur mysig den är att klappa. Tydligen måste ägaren vänja den vid sin doft, så kotten känner igen husse eller matte, annars fäller den ut piggarna. Aoch!

Vad hade ni valt – kotte eller katt?

Nu ska jag iväg på Allerdagarna och bland annat lyssna på ett föredrag om hur man undviker att ”tänka rosa” – ska bli spännande. Ha en bra dag!

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Cia

  Kittemitte utan tvekan… Fast visst är kottarna söta.

  Kotte är i alla fall slang för barn i Stockholm… det kanske Sambon hade klarat.

 • Kotte =)) Lätt.

 • malin

  Åh, så klart jag hade velat ha en liten kotte. Älskar de små liven. Och även rosor har taggar 🙂

 • Först kommer katten och sedan mannen, så är det bara;)

 • Åh stackars lilla kattunge ! Hoppas att någon tar hem honom/henne till värmen! 🙂

 • Nej vad coooolt. Vore nåt för mig som inte kan ha katt. Vad gulligt – en egen lite kotte!

 • Åhh! Jag hade vänt på en gång! För mig är valet lätt, jag har katt så katt får det bli. Husse är lite nysig ibland men det får han ta. Jag hade katten först! 🙂

 • carex

  Jag hade valt båda om jag fått välja helt utan förbehåll.Älskar djur. Men om jag inte kan ha båda så får det bli en katt. Jag är en kattmänniska i själ o hjärta o har tre stycken fina misar. En stilig silvrig vanlig”bondkatt” på 16 år och två bruna busiga maincoonar på 3 år.Faktiskt ä det så att coonisar inta alltid är lika allergiframkallande som andra katter…….. ni ska kanske prova hos nån maincoon ägare o se hur din sambo reagerar. HaD

 • Hur man undviker att tänka rosa det låter spännande. Avstår från husdjur.

 • ingela/Inspiration i vitt

  Hej Charlotte, tyvärr så hann jag inte med din tävling men kul är det att titta in till dig ändå.
  Vilka söta bilder på katten och kotten, skulle ha haft väldigt svårt att släppa tanken på den där övergivna katten i källaren.
  Kram/Ingela

 • I dessa tider när alla uppmanas att tänka rosa (bröstcancer) så ska du på kurs i hur man undviker det… hm… *S*

 • Men stackars lille kissemissen då, hoppas att den rätta ägearen dyker upp snart!!

 • Charlotte

  Cia: Kottar är söta, båda med och utan taggar.
  Sara: Visst är de gulliga, tydligen kan de bli rumsrena också.
  malin: Så sant, de är som plirögda rosor med piggar på.
  Åsa!: Ok, det gäller att prioritera rätt. 🙂
  Linda/Candygirl: Äntligen ett mysigt alternativ för allergiker – betydligt gosigare än en ödla eller orm, tycker jag i alla fall.
  mialena: Och jag hade sambon först, så lite hänsyn får man kanske ta till honom ändå… 😉
  carex: Tack för tipset, värt att testa!
  syren: Berättar mer om rosa tänker snart i ett inlägg.
  ingela/inspiration i vitt: Jag tänkte på kissen hela dagen, uppdatering kommer inom kort.
  Locklig: Som tur var så handlade det inte alls om det…
  Lisa: Kommer ny kattinfo snart!

 • Jättesöt,men hade inte valt nån av dem.Ett marsvin skulle jag vilja ha.De är så otroligt gulliga!Men,vill inte låsa mig vid husdjur.Då är det inte bara att åka iväg på längre vistelser.Att ta med ett marsvin,från värmen ut i kylan,in i bilen.Det klarar inte de.