Klipp till med en gammal frisyr!

Tjuvlyssnat: Jag var hos frissan igår och förändringens fönvind blåste genom salongen. Eller, nä. Det gjorde den inte alls. Det var mer stiltje, medan ljudet av små, små försiktiga klipp hördes.

Jag insåg hur svårt det är med förändringar, även när de är hårfina.
Först var det jag själv. Som tog upp de två frisyrbilder jag tagit med mig och visade min frisör:
”Så här tänkte jag kanske att man kunde…”
Och såg plötsligt att frisyrerna på bilderna i princip var exakt likadana som frisyren jag redan hade…

Annons

Sen dök det upp en kvinnlig kund i stolen bredvid. När hon började prata med sin frisör mindes jag att hon varit där förra gången jag klippte mig också. Och haft en grundlig diskussion i en halvtimme om hon skulle våga sig på att ändra sin frisyr.
Farhågorna var många. Hur skulle det påverka hennes liv? Var hon tvungen att ändra sina rutiner och stiga upp tidigare? Lära sig nya handgrepp? Köpa andra apparater? Fylla hela huset med hårprodukter?
Efter mycket tvekan bestämde hon sig för att hoppa ut i det okända och låta frisören klippa henne annorlunda. Vilket i praktiken betydde att benan bytte sida och luggen blev någon centimeter kortare. Inget mer.
Nu var hon tillbaka. Och redo att berätta hur tiden efter ”micro-makeovern” varit.
Frisören: Hur har du trivts med den nya frisyren?
Kunden: Inte alls, det har varit hemskt.
Frisören: Men ojdå, var den svår att sköta tyckte du?
Kunden: Nej, men ingen märkte något. Ingen på jobbet sa nånting! Och när jag frågade min familj tyckte de nog att det var bättre innan.
Frisören: Så jag antar att vi…
Kunden: Klipp det som vanligt, jag vill ha det som jag brukar ha det.
Efter att ha testat livet som vild äventyrerska lutade hon sig tillbaka med en suck i stolen. Luften gungade lugnande av gammal vana och tryggheten i att ha det som man brukar ha det…

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Själv klipper jag själv. Jag har ju sån tur att jag har självlockigt hår, så det syns inte om det blir ojämt.
  Håret som blev spikrakt av strålningen i somras har nu vuxit ut och är krulligt som innan. Känner mig äntligen som mig själv igen.
  Men tänk att vi ägger så mycket av vår identitet i håret!
  När jag fick cancernoch fick reda på att jag kanske skulle tappa håret reagerade folk som bara den. Inte på cancern, utan på håret. Varför? Klarar man behandlingen växer det ut igen. Själv tog jag hårtappningen som det minsta problemet. Visst är jag glad att det är tillbaka, det som försvann. Men jag kaninte säga att jag led.
  Jag tycker mer synd om kvinnan ovan som tydligen har en så pass dålig självkänsla att hennes hår står för hela hennes identitet!

 • Charlotte

  Katta & Doris: Tack för din kommentar, en värdefull påminnelse om att det verkligen finns viktigare saker att bry sig om än hur man ser ut i håret. Hoppas du får en riktigt härlig påsk! Kram Charlotte