Konsten att knyta en scarves…

I helgen hade jag besök av en väldigt kär vän. Vi har känt varandra sen vi var sex år – och jag trodde vi visste allt om varandra. Men plötsligt visar hon upp en helt okänd sida: scarveskvinnan!
Hon hade blivit med urtjusig blommig scarves runt halsen. Och lyckats få den så där elegantnonchalant draperad som om den bara hamnat perfekt av en slump. Lite fransyskt.
Jag är grön av avund. Jag vill också vara en scarveskvinna!
Men varje gång jag försöker liknar jag antingen en galen knytblustant med en jätterosett under hakan. Eller så ser det ut som jag försökt klä ut mig till mumie och kastat mig i en härva av trasor…
Ingen elegans så långt halsen når.

Annons

Nu är jag besatt av hur man knyter sjalar och är på väg att bli en scarves-stalker som följer efter folk ute på stan för att studera deras knutar och draperingar.
Ett bättre sätt att lära sig, och slippa bli arresterad för tygtrakasseri, är kanske att öva hemma framför Youtube. Där finns massor med knytkurser, här är en:

Är du bra på att knyta en scarves och har något tips?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Lena Larsson

  Hej adressen till youtube där man knyter en scarves är inte med på sidan. Vet du vad adressen är?

 • Charlotte

  Oj, den måste fallit bort när bloggen flyttades. Men här är ett par adresser till scarves-skolor på Youtube, hoppas du hittar något du kan använda!
  http://www.youtube.com/watch?v=uAIoEd8cxwo
  http://www.youtube.com/watch?v=–s1U7ckp1s&feature=related

 • Emelie

  Hej, jag gillar också scarves. Hur knyter du dem?

 • Charlotte

  Emelie: Jag är fortfarande lite av en nybörjare i scarves-knytandet, men jag experimenterar lite med att vira och knyta på olika sätt och det är nog det det handlar om – att man vågar testa, för eller senare blir det riktigt snyggt!